Den danske musik gør atter sit indtog i Vejle Kommune, når Spil Dansk Ugen skydes i gang i uge 44. Især på den officielle Spil Dansk Dag, torsdag den 29. oktober, er der mange musikalske arrangementer for kommunens borgere. Skoler, kirker, kulturhuse m.fl. fejrer dagen, og der er noget for alle aldre og musikalske præferencer.

På Spil Dansk Dagen kan du bl.a. lytte til lyden af et maleri, når Vejle Kunstmuseum i samarbejde med Musikskolen og Vejle Midtbyskole får den elektroniske musiker André Falsig til at sætte toner til udvalgte værker af bl.a. Michael Kvium og Asger Jorn. Falsigs inspiration til tonerne kommer fra en modtagerklasses (klasse med tosprogede elever) billedanalyse af værkerne. Derudover er der morgensang for børn i Bredsten Kirke, fællessang med Give Egnskor, koncert med Musikskolen i Egtved, koncert på Aktivitetscenter Englystparken i Børkop og meget mere.

– Vejle Kommune støtter op om Spil Dansk Ugen, som jeg synes, er blevet en smuk tradition med utrolig mange aktiviteter spredt ud over hele kommunen. Aktiviteter, der viser, hvordan det danske sprog og musik formår – ikke bare at samle forskellige borgere – men også at uddanne og rykke ved vores kulturforståelse, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen.

Inddragende og udviklende initiativer

På Jelling Asylcenter kommer folkesangeren og samfundskritikeren Michael Hamilton og optræder med en lukket hjemmekoncert for centerets musikhold. Et andet sted i kommunen – på Øster Starup Skole – skal en klasse arbejde med at skrive deres egne sange sammen med sangskriver Anders Graae. Der bliver også taget hånd om kommunens lokale talenter, og Selma Olid Bursøe, der til daglig går på Rosborg Gymnasium, sendes som en del af konceptet Spil Dansk Booster Talentet på masterclasses med kendte musikere. Selma skal derudover deltage i workshops på landets musikkonservatorier.

Langt de fleste arrangementer har gratis entré (enkelte kræver tilmelding), og hele programmet kan findes online på www.spildansk.dk

Fakta om Spil Dansk Dagen:

  • Spil Dansk Dagen er årets store festdag for dansk musik og musikliv – der vil dog være arrangementer i hele uge 44.
  • Der sker noget overalt i landet: på skoler, sygehuse, spillesteder, virksomheder, biblioteker, kirker, kulturhuse m.m.
  • Det er ikke en forudsætning, at der synges på dansk eller at musikerne er danskere – blot at der er tale om musik skabt af danske komponister eller sangskrivere.
  • Kunstnere og arrangører er en blanding af professionelle, amatører, frivillige og lokale ildsjæle.
  • Spil Dansk Dagen er Danmarks største musikbegivenhed i al sin bredde og mangfoldighed, og formålet er at udbrede, udvikle og sætte fokus på dansk musikkultur.