Torsdag d. 8 februar har Fredericia Bibliotek inviteret Lasse Jensen, der ofte er kaldt “Pressens linjevogter” og “Journalistikkens grand old man”, til at holde et foredrag. Foredraget går under titlen “Man skal prøve alt her i livet – undtagen at sidde stille”

Foredraget løber af stablen 8/2 kl. 19. Billetterne koster 80 kr. og kan købes på biblioteket eller på deres hjemmeside.

Lasse Jensen er Danmarks mest erfarne mediejournalist, der i dag skriver for dagbladet Information. I 14 år var han producent, redaktør og vært på P1’s mediemagasin ”Mennesker og medier” med mere end 50 års erfaring i dansk journalistik.

Derudover har han været radioreporter i Vietnam under krigen, USA-korrespondent for DR og har haft flere vigtige chefstillinger, bl.a. som chef for TV-Avisen og Souschef på TV2 Nyhederne.

Siden 1997 har han været selvstændig og stået bag en lang række tv-programmer og dokumentarfilm, Med udgangspunkt i bogen JOURNALIST, der udkom i oktober sidste år leverer Lasse Jensen en munter og farverig fortælling om et halvt århundrede i dansk presse.

Fra Middelfart Venstreblad til magtens korridorer i DR og TV 2. Om journalistikkens danske historie, mediernes storhed og senere krise – en personlig beretning om et medieliv, hvor arbejdet var vigtigere end alt andet – og den pris, man betaler for det.

Lasse Jensen er ikke ukendt med Fredericia og har svedt over bøgerne på Fredericia Gymnasium. Et emne vi helt sikkert kommer til at høre om i et anekdotefyldt foredrag.