Carsten Frank maler både om menneskets mørke, destruktive sider og om den smukke natur der omgiver os.

Carsten Frank har studeret kunsthistorie på Århus Universitet. I en længere periode arbejdede han som reklametegner og filmproducent, men for omkring 30 år siden debuterede han som autodidakt maler. Han er født i 1954 og arbejder og bor i dag både i Silkeborg og Andalusien.

Man kan sige, at Franks billeder udtrykker to sider af os som mennesker i et moderne samfund. Han kalder det selv den eksistentielle og ekspressive del. Om værkerne, der viser første del, siger han også:” Det er nogle skrækkelige billeder, og jeg forstår ærligt talt ikke, at nogen vil have dem hængende..” Det er nok sagt med et glimt i øjet, for der er virkelig rift om disse billeder. Endvidere siger han blandt andet om motiverne i de eksistentielle malerier: “Vi har presset os selv så langt ud i “egoist-civilisationen”, at mange mennesker helt har lukket øjnene for fællesskabet, ligheden og kærligheden. Gud og Fanden har vi for længst forladt, og det ypperste vi tror på er penge og magt…Derfor maler jeg os som formørkede, blinde mennesker..”

I disse billeder tager han altså kampen op mod det brutale, tingsliggjorte, narcissistiske og udbrændte i vor moderne civilisation. Forfærdeligt, men der er håb!

I den mere ekspressive kategori er Carsten Frank meget optaget af lyset og beskrivelsen af landskabet på forskellige tider af døgnet og året. Det er varme landskabsmalerier med smæld på farverne. Frank udtaler:

“Jeg er taknemmelig for at have fået evnen til at kunne “indånde” et landskab, fortolke på det, og transformere det til sanselig kunst på lærredet.”

Fredericia Kunstforening står bag en udstilling af et udvalg af Carsten Franks billeder, hvoraf nogle er fremstillet til netop denne begivenhed. Udstillingen er åben fra 8.-24. november. Fernisering er 8. november klokken 17.00 i Kongensgade 111. Gratis adgang i perioden. Der er foredrag af Carsten Frank tirsdag den 12. november klokken 19. Det er gratis for medlemmer. 75 kroner for ikke medlemmer.

Yderligere oplysninger:

www.fredericiakunstforening.dk

www.carstenfrank.dk

www.eventc.dk