Lørdag middag havde Dansk Folkepartis kandidater til byrådsvalget i 2021 samlet sig for at lancere deres kommende valgkampsmateriale og hold. Stemningen var fuld af kampgejst, hvor kandidaterne satser på at deres profil er stærk i Fredericia og vil give dem et godt resultat til valget.

Men kun et år tilbage af den nuværende byrådsperiode udløber har Dansk Folkeparti allerede hejst flaget og sat sejlet. For nylig lancerede den borgerlige blok i Fredericia deres valgforbund med henblik på at undgå stemmespild og optimismen blandt de opstillede byrådskandidater fra Dansk Folkeparti i Fredericia er stor.

»Vi ser naturligvis også på de landspolitiske problemer i vores parti, men her i Fredericia har vi haft en lang og stabil periode. Folk ved hvad vi står for, og iøvrigt tror jeg vi får vendt resultaterne også i resten af landet. Men det lokale præg på vores politik finder jeg meget vigtigt«, siger Palle Dahl. Han mener at byen er gået i stå i forhold til nabobyerne, og også at politistationen skal genåbnes, så der er politi på gaden hele døgnet, ugen rundt:

»Fredericia skal ikke være kendt som narkobyen«.

Synlighed er ambitionen (Foto: AVISEN)

At der er en godt stemning omkring partiet i Fredericia, der kan give et lokalpolitisk islæt, det er både Susanne Eilersen og Inger Nielsen enige i. De har begge siddet i byrådet for Dansk Folkeparti i hele den indeværende valgperiode, og mener at der er mange resultater at fortælle vælgerne om.

»På alle vores kerneområdet har vi været meget synlige, synes jeg. Både de ældre, de unge, børnene og den generelle udvikling i Fredericia. Samtidig har vi været med til at tage et ansvar i byen, så folk ved vi er også arbejder aktivt for borgerne i Fredericia«, uddyber Susanne Eilersen.

Inger Nielsen er enig med kollegaen, og nævner specifikt betydningen af at Dansk Folkeparti gik aktivt ind og forlange en undersøgelse af Familieafdelingen som et eksempel på den konkrete betydning af den indsats, som partiets byrådsmedlemmer har ydet.

Ny kampagnemateriale (Foto: AVISEN)

»I den sidste ende tror jeg folk godt ved, at vi har stået fast på vores mærkesager. Både med de mange spørgsmål vi har stillet, og også med den opfølgning på konkrete sager, der har været«, siger Inger Nielsen.

I lyset af coronakrisen er Dansk Folkeparti indstillet på at en stor del af valgkampen indtil videre skal føres på nye måder. Men i forvejen mener partiet, at de har været meget synlige i medierne i Fredericia. Det planlægger man også at være fremadrettet, hvor dialogen med vælgerne og en aktiv debatkultur skal være med til at profilere det hold, der er blevet sat i Fredericia.

»Vores mærkesager tror jeg de fleste kender. Vi skal så også minde om, at vi ved sidste valg havde et socialdemokratisk flertal. Her har vi valgt at samarbejde, fremfor at stå udenfor indflydelse. Men skulle blå blok få et flertal, så kommer der også flere af Dansk Folkepartis holdninger ind i den førte politik«, siger Charlotte Møller-Madsen. Hun er startet i politik fordi hun gerne vil arbejde for at gøre noget ved negative konsekvenser ved globaliseringen.

Klar til valg (Foto: AVISEN)

Også Bente Rasmussen er nystartet lokalpolitiker, og hun kommer med en stor interesse for de ældre. Hun læser lige nu til sosu-assistent, og en af hendes mærkesager er flere penge til vikarer i plejen.

»Det er vigtigt, at de ældre får en værdig pleje, men ikke mindst at der er tid til at snakke med dem. Der er for mange skemaer og for lidt plads til menneskelighed. Medarbejderne er pressede, og jeg vil gerne gøre en aktiv forskel på området«, siger Bente Rasmussen.

Lasse Holmqvist er 37 år og havde egentlig først tænkt sig at gå ind i politik når han kom til slutningen af 40’erne, fordi han tror på at livserfaring er en væsentlig faktor for en politiker. Men han er ikke tilfreds med den måde, som pengene administreres på. Så nu melder han sig på banen, også med fokus på de yngre vælgere. Han har selv interesseret sig for politik siden han var barn.

Strategien er lagt (Foto: AVISEN)

Susanne Eilersen fortæller at Dansk Folkeparti, ligesom de øvrige partier, forsøger at finde en måde at møde vælgerne på digitalt, mens coronapandemien raser og gør det svært at mødes med folk.

»Det er for tidligt at sige noget om, hvordan det udvikler sig i løbet af 2021. Men allerede nu er vi i gang med at forklare vores holdninger og præsentere vores kandidater digitalt, og det vil vi gøre meget mere ved fremad«, siger Eilersen.

Inger Nielsen, der genopstiller, har allerede været meget klar med udmeldningerne op til budgetforliget 2021, og hun er også denne gang klar med interesse for gode daginstitutioner, skoler, uddannelser men ikke mindst et godt miljø til børnene i kommunen. Samlet set melder Dansk Folkeparti sig kampklar, og er fuld af kampgejst.

Nye tider for kommunikation med vælgerne (Foto: AVISEN)

Holdet som Dansk Folkeparti stiller med til kommunalvalget 2021 er:

Susanne Eilersen, spidskandidat

Lasse Holmqvist, 2. kandidat

Bente Rasmussen, 3. kandidat

Inger Nielsen, 4. kandidat

Charlotte Møller-Madsen, 5. kandidat

Palle Dahl, 6. kandidat

Glæde over den kommende valgkamp (Foto: AVISEN)

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer