Dansk Folkepartis Byrådsgruppe ønsker, at Fredericia Kommune igen ansætter en økonomisk rådgiver, der kan hjælpe byens borgere, der har mistet overblikket over deres økonomi.

”Da jeg var formand for Arbejdsmarkedet- og integrationsudvalget ansatte vi en bankudannede seniorjobber, som hjalp borgerne med at få et overblik over indtægter og udgifter. Hun er desværre gået på pension. Men vi går efter at Fredericia Kommune ansætter en ny til at varetage disse opgaver,” siger Inger Nielsen og fortsætter:

”Det handler om at forbygge, inden det går galt. Mennesker, der har mistet overblikket, stopper ofte med at betale, og så går det galt derfra. Mennesker bliver sat ud fra deres bopæl. Det er ikke okay. En rådgiver skal hjælpe med at rette budgettet op, eventuelt hjælpe med gældsrådgivning, samt forhandling med kreditorer.”

Det er en kendsgerning, at når et menneske mister overblikket over sin økonomi, så er der ikke langt til at miste sin bolig og ende som hjemløs.

”Ifølge Husforbi fortæller 32 %, at de er blevet hjemløse på grund af økonomi. Husforbi oplyser, at det kun er 5 % af de hjemløse, der ingen økonomi har. Det er således et stort ønske om hjælp til økonomi.

Mange på overførselsindkomster vil kunne have god gavn af økonomisk rådgivning,” siger Inger Nielsen.

Dette forslag er første del af Dansk Folkepartis strategi for byrådsmøderne. Partiet vil arbejde løbende med en række problemstillinger, som løfte og hjælpe borgere.

“Vi forventer at komme med en række forslag, der kan hjælpe de mennesker, som har brug for hjælp. Her vil vi blandt andet arbejde med Jobcentret. For mange mennesker går hvileløst rundt uden en afklaring for deres fremtidige forsøgelse. De havner i systemet og sidder fast. Det skal vi kunne løse. Det fortjener alle,” siger Inger Nielsen.