Inger Nielsen fra Dansk Folkeparti er bekymret over stigningen i smittede med Corona. Hun har gennem hele perioden fulgt tallene fra Fredericia tæt, hvorfor hun nu foreslår en lokal testenhed i Sundhedshuset.

Den seneste stigning over sommeren gør, at byrådspolitikeren har rettet henvendelse til Sundhedsudvalgets Formand, Susanne Eilersen (O) for at foreslå, at Sundhedsuvalget kontakter Region Syddanmark med henblik på, at Sundhedshuset bliver Covid19-testcenter.

Inger Nielsen. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Vi har mange borgere, der er dygtige til at holde afstand, spritter af i butikker og så videre. Men desværre smittes flere og flere. Selvom der er mulighed for at blive testet i Kolding, så er der stadig mange ældre og svage borgere , der har behov for lokal hjælp og test;” siger Inger Nielsen og fortsætter:

“Det kunne være på Sundhedshuset i Fredericia, hvor vi har unikke rammer, der giver mulighed for eksempelvis at teste 1-2 dage om ugen eller efter behov, såfremt smittestigningen fortsætter.” 

“Jeg er klar over, at hele vores sundheds- og plejesektor løber rigtig stærkt i disse måneder og gør alt, hvad de kan for at undgå smitte. De gør det fremragende, og jeg anerkender deres indsats for, at vi ikke har smitten på plejehjemmene i Fredericia, alligevel hører jeg, at mange ældre ønsker trygheden, der ligger i at kunne blive testet i egen hjemby,” slutter Inger Nielsen.

Susanne Eilersen. Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Udvalgsformand taler med Region Syddanmark

“Jeg synes, at det er en god ide. Der er flere, der siger, at det er langt at køre. Derudover må vi se på Coronasmittens udvikling i den senere tid. Det er gået stærkt. Silkeborg, Aarhus og flere andre kommuner må nu lukke flere ting ned. Det er tydeligt, at Coronaen er noget, der har en længerevarende effekt, hvorfor jeg kan se ideen i, at vi kan teste vores borgere lokalt, så de ikke skal køre. Jeg vil derfor forhøre mig hos embedsværket for muligheden om at teste borgere i Fredericia.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer