På næste Økonomiudvalgsmøde foreslår Dansk Folkeparti at Kolding Byrådet fra 1. januar 2018 – næste byrådsperiode – udvides fra de nuværende 25 medlemmer til 31.

– I indeværende byrådsperiode har hele fire partier være repræsenteret med kun et byrådsmedlem, i Kolding Byråd. Med en ændring af antallet af Byrådsmedlemmer, vil det være lettere for de mindre partier, at opnå valg af flere kandidater og dermed stå stærkere i det lokale demokrati. Der er også en række partier, både nye og ældre, som ønsker at opnå valg til Kolding Byråd, de vil få lettere ved at opnå dette, såfremt antallet af byrådsmedlemmer øges. Kolding Kommune er stor og der er rigtig mange opgaver og ting at deltage i, med kun et byrådsmedlem er det f.eks. vanskeligt for et parti at følge alle udvalgs arbejde, udtaler viceborgmester Søren Rasmussen og fortsætter:

– Det vil være en gevinst og styrke for det lokale demokrati med flere repræsentanter for borgerne. I Dansk Folkeparti stemte vi for, at Byrådet blev reduceret fra 31 til 25 fra begyndelsen af sidste byrådsperiode. Men vi må konstatere, at det har gjort der vanskeligere for de mindre partier at deltage fuldt ud i de mange opgaver, der er i en så stor kommune, som Kolding. Derfor er det tid til at ændre størrelsen igen.