Susanne Eilersen var sammen med partifællerne i fuld gang med at hænge plakater op lørdag formiddag. Dermed er den sidste del af valgkampen endelig i gang.

Med kun 3 uger til valget er banen kridtet op til en af de mest spændende valgkampe i Fredericias historie. Meningsmålingerne varierer, men tendensen er forandring i byrådet. Susanne Eilersen, der er borgmesterkandidat for Dansk Folkeparti, håber på at blåt flertal.

– Det er nu, chancen er der. Før var vi nød til at forholde os til et absolut flertal til Socialdemokraterne. Derfor handlede det om, hvilken indflydelse vi overhovedet kunne få. Men hvis vælgerne sammensætter byrådet med et blåt flertal, så kan vi sætte en dagsorden, siger Susanne Eilersen.

Hun tør ikke spå om, hvordan stemmerne fordeler sig blandt de blå partier, men hun holder fast i optimismen. Efter to valgperioder med socialdemokratisk ledelse tror hun fredericianerne er klar til noget andet:

– Jeg har mødt mange vælgere den sidste tid, der fortæller mig, at de vil noget nyt. Så det håber jeg også slår igennem på valgdagen. Men meningsmålinger er en ting. Der er endnu flere uger til at folk rent faktisk skal sætte deres kryds, og mange bestemmer sig måske først til sidst.

Solen skinnede da Eilersen stod op til den dag, hvor politikerne officielt må hænge deres valgplakater op. I løbet af få timer begyndte lygtepælene i Fredericia at være fulde af ansigter. Men Dansk Folkeparti har fordelt arbejdet mellem sig, så de var ved godt mod. Effektiviteten fejlede heller ikke noget, så der var fart på de frivillige.

– Det er jo en vigtig del af demokratiet, der afspiller sig i dag. Hver gang vi kan få lov til at stemme og få medindflydelse, synes jeg det er værd at være glad for, siger Eilersen.

Eilersen startede i Taulov (Foto: AVISEN)

For Dansk Folkeparti opstiller:

Susanne Eilersen

Lasse Holmqvist

Bente Rasmussen

Inger Nielsen

Palle Dahl

Charlotte Møller-Madsen