Året lakker mod enden, og Fredericia Byråd begynder så småt at gå på juleferie. Fredericia AVISEN har sat gruppeformand for Dansk Folkeparti, Susanne Eilersen, i stævne til en snak om året der er gået – og hvem ved, måske løfter hun sløret for planerne i 2019?

“Det har været et godt år. Vi havde en masse bøvl lige inden årsskiftet, men vi startede året ude stille og roligt, kun Inger (Nielsen, red.) og mig”, fortæller Susanne Eilersen.

“Vi har et rigtig godt samarbejde, det er jeg rigtig glad for. Vi har fået dækket områderne godt ind, og så har vi fordelt udvalgene efter vores egne interessefelter. Der supplerer vi virkelig også hinanden godt. Inger har rigtig godt styr på arbejdsmarked, børn, skole og jeg har en rigtig stor passion for sundhed og ældre. Så der passer vi rigtig godt sammen”, fortsætter Susanne.

“Jeg synes vi fik nogle gode ting i konstitueringen, så alt i alt er vi rigtig godt tilfredse på den front”, lyder det videre.

“Vi fik sat et godt DF-aftryk på budgettet”

“Jeg synes, at vi fik sat nogle rigtig gode DF-aftryk på budgettet for 2019. Vi har fået afsat ni millioner kroner til et løft af ældreplejen i Fredericia. Det er virkelig godt. Vi fik også sat fokus på vores veteraner, hvor vi har fået udformet en ny veteranpolitik”, siger Susanne Eilersen.

“Vi kører også stærkt videre med Sundhedshuset. Det går rigtig godt, og det går meget hurtigt. Det bliver rigtig spændende med det nye kompagniskab af læger der starter snart. Jeg glæder mig også til, at genoptræningscenteret flytter op på Sundhedshuset, jeg tror det giver nogle gode synergieffekter. Der er nok at tage fat i for Sundhedsudvalget. Kalenderen er næsten allerede fuldt booket for 2019”, fortsætter hun.

2019 – Hvad venter der?

“Jeg synes vi har en rigtig stor problematik omkring vores unge mennesker. Det er en problematik vi skal løse i fællesskab og i dialog med de unge selv. Eksempelvis finde en løsning på de store narkotikaproblemer der er i Fredericia”, siger Susanne Eilersen og fortsætter:

“Vi skal have kigget på den struktur vi har med tilbud. Er den overhovedet tidssvarende for nutidens unge? Har vi et hul mellem børne- og voksenlivet? Det er nogle af de ting vi i 2019 skal kigge nærmere på”.

“Jeg synes det går rigtig rigtig godt for Fredericia, og den udvikling skal vi fortsætte. Næste skridt er, at fastholde de unge i byen. Vi skal blive ved med at knokle hårdt for at skabe de rigtige tilbud for de unge, både med boformer og uddannelse”, fortæller Susanne videre.

“Så synes jeg også vi skal tale mere folkeskole i 2019. Vi gav den et lille løft med budgettet, men det er vigtigt vi følger udviklingen meget tæt. Folkeskolen skal kunne rumme alle børn i gode fællesskaber, og skal sikre læring på det niveau børnene er”, fortsætter hun.

“Det er helt mærkelig, at jeg endnu ikke har nævnt de ældre”, griner Susanne og fortsætter:

“Men det er nok i virkeligheden fordi jeg synes vi er godt på vej. Vi har en opgave i at fastholde og videreuddanne det personale vi har. Vi skal holde fast i de varme hænder. Men så tænker jeg også, at vi skal hjemliggøre det lidt mere, at det skal føles som et hjem. Desuden synes jeg også vi burde ændre navnet fra ældrepleje til ældreomsorg, for der skal være tid til at give omsorg. Ikke bare alle skal-opgaverne”.

https://pro-print.dk/