Den netop udmeldte store nedlukning vil få store konsekvenser for store dele af dansk erhvervsliv, vurderer erhvervsorganisationen Dansk Erhverv. Vigtigt, at kompensation lander hurtigt, lyder det fra adm. direktør Brian Mikkelsen.

På et pressemøde i Statsministeriet blev en række nye og markante restriktioner meldt ud. Baggrunden er de fortsat høje smittetal. De nye restriktioner gælder fra onsdag den 9. december og frem til den 3. januar. Bl.a. bliver større skoleklasser sendt hjem i 38 kommuner, gymnasieelever bliver sendt hjem og der indføres digital undervisning på de videregående uddannelser. Desuden bliver biografer, teatre og restauranter lukket. Sidstnævnte kan fortsat levere take-away.

”Vi er i en helt særlig situation, hvor smitten stiger voldsomt, og derfor skal vi selvfølgelig sammen bekæmpe virussen. Det er klart, at en så markant nedlukning vil få enorm betydning for store dele af erhvervslivet. Det er endnu en lige højre til oplevelseserhvervene i de berørte kommuner, men også de erhverv, der leverer til og dermed indirekte lever af oplevelseserhvervene, får et hårdt slag her. De er i forvejen hårdt presset på likviditet. Derfor er det vigtigt, at kompensationen lander hurtigt. Regeringen må samtidig presse EU-Kommissionen for at få statsstøttegodkendt de hjælpepakker, der stadig udestår. Det haster,” siger Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv.

Bedre overblik

Han opfordrer samtidig myndighederne til at skabe et bedre overblik over de mange kompensationsordninger, der er blevet iværksat over de seneste ni måneder.

”Det er kompliceret stof, og mange virksomheder har svært ved at finde rundt i reglerne. Derfor er der behov for hjælp og klar og tydelig kommunikation om hjælpepakkerne,” siger Brian Mikkelsen.

Genåbning hurtigst muligt

Brian Mikkelsen opfordrer til, at genåbningen sker så hurtigt, som muligt. 

”De ramte brancher har haft et forfærdeligt år, der nu bliver sluttet af på den værst tænkelige måde. Derfor er det også af største vigtighed, at restriktionerne bliver rullet tilbage så hurtigt, som muligt. Og kommunikationen herom skal være klar og tydelig, så danskerne ved, at de nu igen kan tage på for eksempel restaurantbesøg,” siger Brian Mikkelsen.

Flest muligt skal testes

For at få mindsket smittetallene peger Dansk Erhverv i øvrigt på, at der er brug for at få øget testkapaciteten.

”Vi skal have gang i et stort offentligt-privat samarbejde her, så vi i fællesskab kan få testet og screenet flest muligt. Det handler jo om at få identificeret smittede, så de kan gå i isolation og undgå at udsætte andre for smittefare. Der er et stort behov for at få opjusteret testkapaciteten, og her er de private leverandører i dén grad klar til hjælpe,” siger Brian Mikkelsen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer