Med nyt partnerskab med Designskolen Kolding rykker Dansk Design Center tættere på både forskningsmiljø og lokalt erhvervsliv.

DDC – Dansk Design Center har indgået et nyt partnerskab med Designskolen Kolding, der betyder, at DDC i Vestdanmark fra 1. februar 2023 vi have base på Designskolen.

Adm. direktør i Dansk Design Center Christian Bason:

– Efter snart tre år i Kolding er vi kun blevet bestyrket i vores opfattelse af, at både vidensmiljøet og erhvervslivet i Vestdanmark spiller en central rolle for det danske designfelt. Med partnerskabet med Designskolen Kolding rykker vi nu endnu tættere på den nyeste forskning og de generationer af designere, der skal løse fremtidens udfordringer.

Rektor på Designskolen Kolding Lene Tanggaard:

– Designskolen Kolding ser meget frem til at arbejde endnu tættere sammen med Dansk Design Center. Det betyder, at vi gennem et mere intensivt forsknings- og udviklingssamarbejde kan styrke det strategiske partnerskab med afsæt i vores fælles ambitioner om at gøre design gældende i løsningen af absolut centrale samfundsudfordringer både lokalt, nationalt og globalt.

Fokus på den grønne omstilling

Det er snart tre år siden, at Dansk Design Center åbnede kontor i Kolding. Det skete med ønske om at styrke tilstedeværelsen i Vestdanmark og som led i en fusion med den daværende designklynge D2i – Design to innovate.

I sommeren 2020 lancerede Dansk Design Center en ny forretningsstrategi med fokus på tre samfundsomstillinger, hvor design som metode kan gøre en afgørende forskel: Den grønne omstilling, den sociale omstilling og den digitale omstilling. Det er især den grønne omstilling, som DDC vil fokusere sine aktiviteter i Vestdanmark omkring.

Tæt kontakt til lokalt erhvervsliv

Adm. direktør i Dansk Design Center Christian Bason:

– Vi har en række større indsatser på tegnebrættet, der tilsammen vil sætte en helt ny retning for dansk erhvervsliv inden for især cirkulær økonomi. Samtidig vil de for alvor illustrere det kæmpe potentiale, som design rummer, for at omstille vores samfund i en mere bæredygtig retning.

Han vurderer, at Designskolen Koldings tætte kontakt til det lokale erhvervsliv og særlige evne til at omsætte forskning til konkrete, erhvervsrelevante resultater vil styrke den erhvervsrettede indsats for grøn omstilling. Ligeledes vil DDC’s eksisterende partnerskab med Kolding Kommune have stor betydning i det fremtidige arbejde.