Mathias Gidsel står foran en slutrundedebut, men det er ikke til at se. Den duelstærke GOG-spiller ligner ud fra træningskampene en spiller, der får en stor rolle allerede i sin første slutrunde på seniorniveau.

Gidsel har gjort kometkarriere på det danske landshold. Fra at ligne en spiller, der var med på yderste mandat, er han i betragtning til at være en af dem, der skal bære Danmark igennem slutrunden på højre back med sin store spilforståelse og gode duelspil.

»Jeg kan mærke på det på den måde, at jeg er blevet meget mere involveret end jeg havde troet. Det er gået godt med træningerne, især i opstillingen med Morten Olsen og Mikkel Hansen. Jeg skal spille mere end jeg havde regnet med, fornemmer jeg,« siger Gidsel, der ikke selv ser sig som en typisk debutant:

»Jeg kan godt være genert, men jeg har meget humør på og joker og griner meget, og man godt høre mig i rummet, når jeg er der. Men det er gas det hele,« siger han med et smil.

Normal vis ser man, at det er de etablerede spillere er dem, der sætter dagsordenen, men det tager Mathias Gidsel med ro.

»Det kan være, at der er et hierarki, men jeg er en del af gameplanen. Jeg er blevet en del af den, kan jeg mærke,« siger han.

Det er Mathias Gidsels første seniorslutrunde, og der er stor vivar omkring hele situationen i Egypten. Om det forløb fortæller han følgende:

»De første 48 timer hernede var hektiske. Der er mange mennesker og ting, som man skal forholde sig til, men her på hotellet føler jeg, at det går fint, da de ting vi peger, er blevet ændret. Jeg havde håbet, at vi blev testet mere, men sådan er det. Det er op til Morten Henriksen og de andre ledere at tage sig af de ting for os,« siger Mathias Gidsel.

Danmark har 20 spillere med i Egypten, og fire skal sorteres fra til hver kamp og det forventes ikke, at Gidsel bliver blandt de fra sorterede. Dermed står han til at få slutrundedebut fredag mod Bahrain.

»Jeg har mange sommerfugle i maven, og glæder mig helt vildt på det personlige plan, og så glæder jeg mig til at se, hvor dygtige vi er,« slutter den unge danske højre back, som fra dag et bliver kastet for løverne.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer