Forside Vejle Dansk Byggeri: Vejle har Sydjyllands højeste timepris

Dansk Byggeri: Vejle har Sydjyllands højeste timepris

DEL
(Arkivfoto)

Hver gang postnummeret skifter, skifter også prisen på, hvad det koster at få sagsbehandlet en byggetilladelse. I Vejle skriver kommunen en regning på 912 kroner per time, det tager at sagsbehandle tilladelsen til at bygge et parcelhus eller et etagebyggeri, mens Vejen Kommune klarer samme arbejde til en timepris på 560 kroner, og Billund Kommune gør arbejdet uden beregning.

Det viser en ny opgørelse fra Dansk Byggeri, der placerer Vejle blandt de fem kommuner, der har den højeste timepris i hele landet.

– Alle kommuner behandler byggesager efter de samme regler, og kommunerne må ikke tjene på byggetilladelserne. Den pris, de opkræver, skal så at sige hvile i sig selv, så det er svært helt præcist at vide, hvad der er årsagen til de store forskelle i timepriserne, siger formand for Dansk Byggeri Sydjylland Michael Mathiesen i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Og så er det da altid ærgerligt, når en af vores lokale kommuner har en af landets højeste priser. Umiddelbart vil jeg mene, at en fair timepris ligger omkring 500 kroner, og her er vi desværre tæt på det dobbelte.

De dyreste kommuner i Sydjylland er, ud over Vejle, Esbjerg med en timepris på 808 kroner og Haderslev med en timepris på 778 kroner. Billund derimod har valgt at gøre sagsbehandlingen af byggetilladelserne gratis.

– Det vigtigste vil altid være ventetiden, men hvis sagsbehandlingen er effektiv og ventetiden kort, så kan jeg kun rose, at Billund har valgt at udstede byggetilladelser uden beregning, og det vil helt sikkert blive opfattet positivt hos de virksomheder og borgere, som vil bygge i kommunen, siger Michael Mathiesen.

Se timeprisen på at få sagsbehandlet en byggetilladelse i din kommune her

Læs analysen om timeprisen på en byggetilladelse her

DEL