Fredericia AVISEN besøger Imerco i Danmarksgade. De er allerede klar med en stor afdeling dedikeret til julen. Butikschef Danny Sandberg fortæller om julens trends og hvorfor de har lukket julehyggen ind i oktober.

Danny Sandberg er i gang med at fylde varer på hylderne, da vi ankommer til Imerco. Men en afdeling behøver ikke opfyldning, den er helt på plads og den skinner funklende. Julen er kommet til Imerco. Danny er butikschef og fortæller os om, hvorfor de er startet så tidligt.

Der er keramik nisser i alle tænkelige modeller og størrelser. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Vi ser tendensen hvert år, at danskerne gerne vil påbegynde julen noget før, for at få styr på diverse indkøb og tankerne om julegaver. På den måde her har vores kunder god tid til nusse omkring tingene og se om der er kommet noget nyt indenfor julepyntens verden. Det er klart en af grundende til, at vi er startet så tidligt”, siger Danny.

Der er mange muligheder for moderne julepynt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Kundernes ønsker har rykket sig meget fra den klassiske jul med de røde kugler og guldfarver, til at vi er gået lidt mere over i de naturtro område, hvor de grønne farver og de klare nuancer vinder indpas. Man kan vel sige, at pynten er blevet mere tro mod naturen. Der er ingen tvivl om, at vi befinder os i en tid, hvor juletræet skal gløde hele stuen op, der skal der sættes noget på træet, der giver den her historie”, siger Danny

Eventyret er også julens tid, her i form af de tre visemænd. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

“Hvert år kigger vi på, hvor bevæger vi os hen, hvordan gik tingene sidste år. Ud fra de ting kan vi se, at den traditionelle jul stadig ligger meget dybt i vores kunder, men samtidig er de også begyndt at udforske, hvordan man ellers kan pynte op til jul. Den grønne farve går helt sikkert igen, grøn og sølv har en god kombination. Der er også flere, der tager den et skridt videre og tager fat i de lilla og lyserøde kugler”, siger Danny.

Julen er en travl tid for isenkræmmere, der kommer efterspørgsler, mange vil gerne inspireres, og så er der hele julegaveræset. Danny fortæller, at der er mange spændende varer på vej.

Nu er der i hvert tilfælde god tid til at få styr på julen, hvad er jeres farver til denne jul?

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/