Lørdag aften tog Danmark hjemme imod Belgien i Nations League, men i samme ombæring tog en belgisk sportsbar imod en gruppe rød/hvid-klædte danskere. Der var en let rivalisering mellem danskerne og belgierne, men alt sammen var bare for at skabe en god stemning. 

Normalt finder man ikke mig på en sportsbar for at se fodbold. I Fredericia besøger jeg dog jævnligt Den Engelske, men det er nok mest for gode øl og godt selskab. Nu er jeg cirka 900 kilometer væk fra min foretrukne sportsbar – men heldigvis ligger der et belgisk alternativ lige rundt om hjørnet fra vores danske kollegie. 

For jef er flyttet ind sammen med en masse andre unge danskere, der de næste måneder har deres hverdag her i Belgien. Der er god stemning, altid nogen at tale med – og altid nogen der er klar på en hyggelig aften. 

Fodboldlandskampen var en oplagr mulighed for at samles om noget fælles – og det gjorde vi. Vi gik all-in. 

En af de bedste ting ved Belgien er deres øl, de smager helt vidunderligt. Hver havde vi købt tre ens øl, som på bedste ølsmagningsvis skulle vurderes og rangeres. Alt imens der blev drukket lækre øl blev også ansigtsmalingen fundet frem. 

De rød/hvide farver blev malet i ansigtet, for vi havde lovet sportsbaren at vi ville give den alt vi havde – for til gengæld at få bord lige foran fjernsynet. Vi holdt vores løfte og baren gjorde det samme. Iført både ansigtsmaling og flag ankom vi og tog plads. 

Lige bag os sad en gruppe belgiere, der ved den belgiske nationalmelodi sang prægtigt – en præstation som vi selvfølgelig skulle overgå, da “Der er et yndigt land” kom på. Hvis nogen var i tvivl om vores tilhørsforhold inden nationalmelodien, så var de det i hvert fald ikke efterfølgende. 

Slagsangende var klar, men knapt var vi færdige med at synge sangen for Schmeichel efter en fremragende redning før belgierne sparkede bolden i kassen. “Et heldigt mål”, lød det fra dansker-bordet – men hos belgierne bagved talte det mål ligeså meget som alle andre, så de udbrød selvfølgelig i sang. 

Stemningen var god, små drillerier var der også plads til, men alt sammen i en god stemning. Belgierne lærte at sige “skål” – og jeg lærte ikke lige at sige skål på fransk, det kommer nok før eller siden. 

Forløsningen for vores naboer kom for alvor ved anden belgiske scoring. Skuffelsen kunne spores i det fodboldnørdernes ansigt, men så måtte vi tage en gravøl på det noget kedelige resultat. 

Det var helt specielt, og en utroligt skøn oplevelse at sidde på en belgisk bar, drikke belgiske øl samtidig med at man i ansigtet har malet Dannebrog og synge danske slagsange. På et tidspunkt venter en returkamp, hvor vi (såfremt der må komme tilskuere) allerede har planlagt at tage afsted. Sport er bare bedre live. 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer