Anmeldere og publikum var så vilde med Helt enkelt kompliceret, at Det Kongelige Teater fortsætter succesen ud i hele Danmark

”Suveræn sjæleryster” og ”fuldstændig vidunderlig”. Det er bare nogle af de roser, som pressen overøste Henning Jensen og forestillingen Helt enkelt kompliceret med efter premieren på det Kongelige Teater i 2013.

Nu tager forestillingen i september og oktober på turné rundt hele Danmark, så endnu flere får muligheden for at opleve det, som flere gange er blevet nævnt som en af Henning Jensens absolut bedste roller.

I tre scener – morgen, middag og aften – ser en 82-årig pensioneret skuespiller tilbage på sit liv, hvor kunsten har været et ufravigeligt omdrejningspunkt. De valg, han har taget for kunstens skyld, har betydet, at han her, hvor han venter på døden, er absolut isoleret og alene.

I Helt enkelt kompliceret giver Henning Jensen liv til en af den østrigske dramatiker Thomas Bernhards sidste monologer – en stor og psykologisk nuanceret rolle. Det er Henning Jensen selv, der har taget initiativet til at få forestillingen til Det Kongelige Teater, hvorfor han naturligvis glæder sig over dens succes.

Helt enkelt kompliceret kan opleves i Vejle og Kolding, og billetter kan købes via kglteater.dk.