I dag skal FHK i ilden igen, og det er ikke mod hvilken som helst modstander. De reagerende mestre, Aalborg Håndbold, venter i Jutlander Bank Arena, men FHK-træner Jesper Houmark er klar til at byde dem op til dans.

Klokken 20:30 mandag aften blev FHK’s opgør mod Nordsjælland fløjtet af. Klokken 19:30 onsdag aften går det løs igen, men Jesper Houmark føler sig godt forberedt på opgøret.

“Jeg er glad for jeg har efterårsferie så jeg har ekstra god tid til at forberede mig, men faktisk begyndte jeg at kigge på Aalborg allerede inden vi forberedte os på Nordsjælland. På den måde er jeg godt rustet, og efter den taktiske træning i dag føler jeg vi er godt stillet,” siger Jesper Houmark.

På Aalborgs hold venter der en sand stjerneparade. Mads Christiansen, Henrik Møllgaard og Janus Smarason er blot tre af de stjernespillere der er på nordjydernes holdkort. Selvom der venter en svær opgave, er det en opgave, der fra FHK’s side ses frem til med glæde.

“Det er bestemt en kamp vi glæder os til. Aalborg er et rigtig stærkt hold, som vi glæder os til at blive matchet mod. Deres arena er en af de få i Danmark, der kan måle sig med Fredericia stemningsmæssigt. Ikke fordi de larmer mere, men fordi der kan være flere i arenaen deroppe,” siger Jesper Houmark.

Aalborg er inde i et hårdt program med Champions League, som tager meget af deres fokus, men Houmark venter at møde et skarpt Aalborg-mandskab.

“Jeg har set, at Aalborg spiller godt, selvom de er i gang med Champions League. Det er klart, at de har mere fokus på Champions League, og det kan være svært at ramme niveauet hver gang, men jeg forventer vi møder et toptunet Aalborg-hold, der skal vise sig frem efter deres nederlag til Pick Szeged,” siger Jesper Houmark.

D. 4. oktober var Aalborg i store vanskeligheder mod Lemvig-Thyborøn på i Jutlander Bank Arena. Nordjyderne endte med hiv at sving med at vinde 28-27, men det opgør vil Houmark ikke skele for meget til.

“Jeg tror ikke, at Aalborg ramte dagen. Vi fokuserer på os selv og de ting vi er gode til. På det seneste har vi fået lagt lag på vores forsvarsspil, der er blevet bedre og bedre, og det skal vi tage med. Kan vi holde Aalborg på 27-28 mål kan vi måske drille dem,” forklarer Jesper Houmark.

Ikke mange havde spået, at FHK ville være noteret for syv point efter syv kampe. Jesper Houmark klager heller ikke over tilværelsen som FHK-træner i øjeblikket.

“Jeg har altid elsket at være træner i FHK, men jeg nyder det i fulde drag, når det går som nu. Det blæser vores vej for tiden. Den vind vi har i ryggen får os til at lette,” siger Houmark.

Opgøret i Aalborg er over 200 kilometer væk, men FHK kan se frem til opbakning fra omkring 60 medrejsende fans.

“Det betyder meget hver gang. På hjemmebane giver det os rigtig meget, og når vi spiller ude har vi det ekstra at kæmpe for. Det er en stor motivation, at vi har fans med, uanset antallet, men det er rigtig fedt at der kommer så mange en hverdagsaften i Aalborg,” udtaler Jesper Houmark.

Til opgøret mod Aalborg må FHK formentlig fortsat undvære Victor Skillhammar og Rune Schrøder, foruden de langtidsskadede Rasmus Thiemer-Jensen og Kristian Olsen. Det betyder, at U17-spilleren Jonas Kruse Kristensen tager turen med til Aalborg.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia