Til aften traf regeringen beslutning om at lukke Danmark ned. Som en konsekvens af coronakrisen og den hastige udvikling i antallet af smittede lukkes skoler og institutioner. Offentlige medarbejdere sendes hjem med mindre de udfører kritiske funktioner.

Borgmester Jacob Bjerregaard talte kort efter regeringens udmelding med Fredericia AVISEN, samtidig med at han og kommunens medarbejdere arbejder på højtryk for at finde praktiske løsninger på de mange udfordringer, der nu er i kommunen som en konsekvens af regeringens beslutning.

“Først vil jeg gerne sige at det her er en absolut nødvendighed med den hastige smittespredning vi har set. Det gør ondt, men det er sådan det er. Jeg ser det som en naturlig del af de beslutninger, vi allerede traf i kommunen i går, nemlig at undgå forsamlinger. I de kommende uger og måneder må vi lukke Danmark ned, så vi kan beskytte de svageste medborgere”, siger Bjerregaard.

Folk vil gerne vide, hvad de skal gøre. Nogle er bekymret for forsyninger, lægebesøg og andre ting?

“Vi kommer med mange flere meldinger, efterhånden som vi får det hele organiseret. Jeg er forsikret om at der ikke er problemer med fødevareforsyningen, så der er ingen grund til at hamstre. Og alle andre problemer der måtte opstå som en følge af denne nedlukning, vil vi arbejde med sammen med borgerne. Jeg er overbevist om, at vi vil have varer på hylderne”.

Allerede imorgen tidlig mødes borgmesteren med krisestaben, som han er en del af. Herfra vil der blive udarbejdet de nødvendige forholdsregler og løsninger, der sikrer at Fredericia kommer gennem krisen.

Bjerregaard opfordrer til at man udviser samfundssind nu (Foto: Fredericia AVISEN)

“Imorgen vil der blive skrevet ud til forældrene for eleverne rundt omkring på skoler og institutioner. I forhold til det personale der skal håndtere kritiske opgaver for samfundet, vil der blive arrangeret nødpasning. Vi sætter os ned i morgen og finder ud af, hvem der skal gå hjem”, uddyber Jacob Bjerregaard.

Med omgående virkning lukker de af Fredericias aktiviteter ned, der ikke er vitale. Eksempelvis biblioteket, idrætscenteret, Madsbyparken med mere. Der vil fortsat være vitale medarbejdere på job, så samfundets vigtigste funktioner og opgaver løses. Men de nærmere omstændigheder, løsninger og meddelelser må offentligheden vente med til imorgen og de kommende dage.

“Jeg har som sagt ryddet kalenderen. Der er kun den her opgave nu, og den skal løses. Borgerne skal hvile i, at vi står sammen om det her, og vil gøre vores yderste for at vi kommer igennem de her usædvanlige tider”, siger Bjerregaard.

Han fastholder budskabet fra tidligere i dag om at hele byen nu rykker sammen, men på afstand. Bjerregaard håber at alle vil udvise forståelse og samfundssind, og opfordrer til at enhver borger via sin egen indsats bidrager. Og det kan man ved at holde afstand:

“Vi har set i eksempelvis Kina, at når vi lukker ned, så dæmpes smittespredningen betydeligt. Det skal vi også lykkes med i Danmark nu. Det kræver noget af os allesammen”.

Hvordan er det for dig som borgmester, at have fået denne her opgave serveret på så kort tid?

“Det er en opgave, jeg aldrig nogensinde havde troet eller ønsket, jeg skulle få. Men det er en del af jobbet at stå på broen, når der er storm. Det er så nu. Sammen med borgerne, kommunens medarbejdere og byrådet vil vi finde sammenholdet. Det er der brug for, og det håber jeg alle er enige i”, slutter Bjerregaard.

Fredericia lukker ned på grund af coronavirusset (Foto: Fredericia AVISEN)

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer