Folkene bag Danmarks største iværksættergruppe på Facebook, IVN, var torsdag formiddag i Fredericia, hvor de mødtes med lokale iværksættere og politikere, hvor de fik inputs til fra forskellige parter.

IVN blev stiftet på Facebook tilbage i 2009, og siden har gruppen vokset sig stor. I dag tæller gruppen over 88.000 medlemmer, hvor der i netværket bliver spurgt om stort og småt dagligt. Det kan være alt fra, hvilken forsikring, der passer til en lille virksomhed, eller hvilket regnskabsprogram man skal bruge.

Facebook-gruppen blev stiftet af Martin Christensen og siden er Lasse Bo Jensen kommet med på holdet, og sammen har de skabt det, der i dag hedder IVN. Formålet er at hjælpe landets iværksættere til at opnå succes og indfri deres vækstmål. På IVN’s hjemmeside kan man købe sig til et medlemskab af et netværk, hvor man får fri adgang til webinarer, artikler, iværksætterhjælp, mentoring, talks, netværksgrupper, tests, markedsplads og events.

I forbindelse med at Kommunalvalget nærmer sig er IVN ude i en række forskellige byer, hvor de har arrangeret walk and talk med en række forskellige interessenter. Temaerne er blandt andet, hvad lokalpolitikerne kan gøre for at varetage iværksætternes interesser, hvordan det lokale erhvervsliv ser ud efter halvandet års tid med corona og hvilke områder, der skal fokuseres på i de næste fire uge.

Susanne Eilersen synes godt om initiativet. (Foto: AVISEN)

Flere iværksættere var mødt frem ved Bülows Kaserne, hvor starten gik. IVN var repræsenteret ved Martin Christensen og deres journalist, Mads Bloch, og de havde allieret sig med Henrik Eriksen, der havde stået for det praktiske lokalt ved at invitere politikere. Borgmester Steen Wrist (A), Susanne Eilersen (O), Inger Nielsen (O) og Kirsten Hassing Nielsen (C) var mødt frem politisk, og Business Fredericia var repræsenteret ved chefkonsulent i Jesper Bonnen.

Turen gik først hen til bakken, der fører hen til Østerstrand, og så gik turen ellers langs stranden og hen til Lundingsvej, og via Fæstnings Allé gik turen tilbage til Bülows Kaserne, hvor der i gården blev drukket en kop kaffe. Undervejs blev mange emner vendt. Særligt var Martin og Mads fra IVN interesseret i at vide, hvad fokus har været erhvervsmæssigt i Fredericia, og hvad man kunne gøre for at fremme eksempelvis mere kreative fag.

Blandt andet blev der talt om transport og logikstikbranchen, hvor Fredericia særligt gør sig bemærket. Steen Wrist fortalte, at det har været et stort fokuspunkt gennem en længere periode, og til det blev der svaret, om tiden snart er moden til at have flere punkter, som man kunne åbne op for. Henrik Eriksen fortalte, at der er mange små underleverandører, at det er en mangelvare med mellemstore virksomheder, og at det er et område, hvor Fredericia halter efter.

Der blev snakket flittigt. (Foto: AVISEN)

Mads Bloch spurgte ind til kreative miljøer, og i den forbindelse fik han historien om C-byen i Kanalbyen, hvor der er forskellige former for kreative sjæle, der driver mindre butikker, som over tid kan udvikle sig til noget stort. Blandt andet blev East Coast Surfers fremhævet for at være gået fra en lille virksomhed, der startede op, til i dag at have en forretning, hvor man ser mange, kommer til og lejer sup-boards.

Efter en times snak gik turen videre for Mads Bloch og Martin Christensen, der skulle videre på deres turné. De glædede sig særligt over det fysiske møde med iværksætterne og politikerne, da det er noget andet, end når man sidder online, og deres håb er, at der kommer en opfølgning på dagens gåtur i Fredericia.

(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)
(Foto: AVISEN)