Danmarks Største Esports-Event, NPF slår fredag 15. oktober dørene op for det første store danske LAN-event efter Covid-19. 

I 2020 afholdte NPF et online-arrangement som følge af COVID-19 situationen. Eventet blev afholdt som et alternativ til det oprindelige event i Fredericia. NPF blev afholdt succesfuldt – også selvom det var en lidt anden måde at afholde sådan et type event på. 

– Selvom sidste års event var anderledes, gav det os bestemt en række læringer og værktøjer, som vi har kunne tage med til dette års arrangement” udtaler Jesper Witt, arrangør hos NPF og tilføjer

– Men nu er det altså blevet den tid på året igen, hvor vi skal #TilbageTilLAN.

50 frivillige ildsjæle stod i mandags klar til at løfte de mange opgaver der er i forbindelse med sådan et event – og de gjorde det med kriblen i kroppen.

– For os er det at lave eventet, noget vi har set frem til længe. Vi er jo en stor NPF-familie, så vi holder virkelig meget af at have det her fælles projekt fortæller Ulrik Petersen, der også er en af folkene bag eventet.

– Vi glæder til at se hinanden og til at se alle deltagerne. Det er noget vi har hungret efter længe.

NPF er Danmarks Største LAN Event, og afholdes fredag i MesseC i Fredericia.

Eventet gæster i år 3.000 deltagere, og alle billetter er blevet solgt. Eventets format er tilbage til det som vi kender NPF for – nemlig et kæmpe LAN-event, hvor gamere fra hele landet mødes for at game og hygge på højt plan.

I samme omgang tilbyder NPF en række turneringer der løber af stablen over weekenden – blandt andet Counter-Strike: Global Offensive, hvor der er en samlet præmiepulje på DKK 50.000, -, og en samlet præmiepulje fordelt over 15 turneringer på mere end DKK 200.000,-. 

Til NPF er der også ”NPF Esports Academy” som er en turneringsplan der er skabt for de danske uddannelsessituationer med eSport på skemaet. 300 skoleelever fra de største danske esports skoler, har meldt deres ankomst til årets event og derudover besøges NPF Esports Academy af fysioterapeuter, trænere og andre med baggrunden inden for eSport – således at læringen også er på programmet. 

Udover LAN og turneringsplaner, er der skabt et stort slaraffenland i form af NPFs Expo-område, hvor de stærke brands, der bakker op omkring NPF står klar til at tage mod de mange gæster.

– Der vil være et højt aktivitetsniveau, med mulighed for at opleve nye teknologier, udfordre dine kammerater i blandt andet Race Sim! udtaler Jesper Witt, Arrangør hos NPF. 

Man kan besøge eventet lørdag d. 16. oktober mellem kl. 10:00 -22:00. 

FAKTA 

2000: NPF startede på Otterup Skole på Nordfyn med 50 deltagere. 

2004: Eventet vokser og flytter i en hel sportshal med 180 deltagere. 

2005: NPF starter traditionen med stand-up med Carsten Eskelund. 

2012: NPF flytter til Messe C i Fredericia og har 1.200 deltagere. 

2016: Opnår højeste antal deltagere til dato: 5.200. 

2017: Stort internet nedbrud på næsten 12 timer. 

2018: NPF og Global Connect leverer den hurtigste internetforbindelse til et ’event i Danmark på hele 80 Gbit (80.000 Mbit) 

2019: Starter NPF Esports Academy for uddannelsesinstitutioner. 

2020: NPF afholder sit første online-arrangement i forbindelse med COVID-19 Situationen. 

2021: NPF er #tilbageTilLan, og er det første store danske LAN event efter COVID-19. 

NPF er en frivillig-drevet organisation med ca. 300 frivillige i 2021. 60 af dem bruger tid på eventet året rundt. 

Esports-eventet er en social begivenhed, hvor folk samles for at spille computerspil sammen.