Når Malk De Koijn gæster Fredericia d. 7. november, er det et stykke Danmarks historie, der spiller i Tøjhuset. Vi har talt med den lokale ekspert, Thomas Lægaard, som har et indegående kendskab til hiphopbandet.

“Det er tre gode kammerater, der kommer forbi, som har formet min ungdom. For fredericianerne, der ikke kender malk, er det en given mulighed til at se Danmarks historie udspille sig. Det er tre gutter, der har et vanvittigt lyriks talent.,” sådan indleder Lægaard, da snakken og fortsætter:

“De har fundet en niche i dansk hiphop og siden start 90’erne er det kun gået opad. De har formået at have et sceneshow, der er gak og folk kommer for at synge med. Det kan lyde meget stort og svært at finde ud af , men det er det ikke. Malk De Koijn er blevet til det Shu-bi-dua var i 80’erne og 90’erne. Der sang man med på de skøre sange, og alle var med. Dem, der ikke kendte dem inden, de kendte dem efter koncerten. Man kan ikke sammenligne musikken med Shu-bi-dua, men det er tre håndværkere, der er så dygtige og har så meget potentiale og havde de ikke haft dybe gren i undergrunden, havde de været et af de største navne i Danmark i dag. De formår at holde et lille antal koncerter og så kommer de alligevel igen,” siger Thomas Lægaard og kommer med en klar opfordring:

“Hvis man ikke har set Malk De Koijn, så skal man købe en billet. Der kommer alt det velkendte, det er ligesom at komme til en venne- og familiefest. Det er nogle af de stærkeste lyriske sange, hvis man synger med giver det mening. De har et meget skævt tekstunivers.”

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer