Det er sjovt at dyrke sport, og det er endnu sjovere, når man gør det sammen. Det er tanken bag Danmarks første familietriatlon, som finder sted i fire danske byer til sommer. De fire stævner “Kinder+Sport Familie Tri” er ikke kun familievenlige i distancerne. Ved stævner deltager børn og voksne sammen på et team, som skal nå målstregen samtidig.

I Fredericia afholdes Kinder+Sport Familie Tri søndag den 2. august som en del af Fredericia Triathlon weekend som finder sted i centrum af Fredericia. Stævnet er arrangeret af Fredericia Triathlon Team sammen med Dansk Triatlon Forbund og Kinder+Sport.

“Vi er rigtig glade for, at vi som de første i Danmark kan give børn og voksne mulighed for at gennemføre en familievenlig triatlon. Glæden ved at dyrke sport udvikles ofte i barndommen, og vi ved, at forældre og andre voksne i børns netværk er vigtige rollemodeller for at skabe gode motionsvaner i en tidlig alder. Det vil vi gerne støtte”, siger Carsten Andersen fra Fredericia Triathlon Team.

Unik mulighed for familier

Idéen bag Kinder+Sport stammer fra Italien, hvor der siden 2005 har været arrangeret sportsstævner for børn og unge. I Danmark er det første gang, at Kinder+Sport står bag et familiestævne.

“Vi har de seneste ti år været initiativtager til sportsstævner for børn og unge inden for 18 forskellige sportsgrene i 21 lande verden over. Mere end to millioner børn og unge har deltaget i disse stævner. Da vi besluttede os for også at etablere Kinder+Sport-stævner i Danmark var det vigtigt for os at kunne tilbyde en sjov og unik oplevelse. Der findes i dag forskellige børneløb og familiecykelløb, men der har endnu ikke været arrangeret et familietriatlon i teams. Vi vil gerne give børn og voksne en unik mulighed for at gennemføre en triatlon sammen”, fortæller Anica Grasso, ansvarlig for Kinder+Sport i Danmark.

Nøgleordene for Kinder+Sport Familie Tri er at have det sjovt sammen, støtte hinanden og nå målstregen samtidig. Samtidig er det vigtigt, at alle kan være med og få en god oplevelse, og derfor er distancerne i stævnet skræddersyet til de yngste deltagere.

Børn og voksne på samme team

Børn og voksne deltager sammen på et team, som består af to til fire personer. Det kan være far og datter, mormor og barnebarn, onkel og nevø, gudmor og gudbarn. Relationen er ikke afgørende. Derimod er det afgørende, at der på hvert team skal være mindst et barn mellem seks og 14 år samt en voksen over 18 år. Ved hvert stævne er der plads til 100 teams.

Hos Dansk Triatlon Forbund er der stor glæde over at kunne tilbyde en familietriatlon i Danmark.

“Triatlon er en populær sport i Danmark, og de seneste år har sporten fået stor opmærksomhed i den brede befolkning. Derfor tror vi også, at det er det rigtige tidspunkt for at afholde en familietriatlon. Et stævne som vi længe har drømt om at stable på benene,” siger direktør Morten Fenger fra Dansk Triatlon Forbund.

Kinder+Sport Familie Tri finder sted i Fredericia søndag den 2. august kl. 10.45. Tilmelding sker på hjemmesiden www.sportstiming.dk og koster 200 kr. for et team.

(Arkivfoto)