Domstolsstyrelsen har under coronakrisen været nødsaget til at tilpasse sig, og efter at regeringen på et pressemøde den 13. januar 2021 opfordrede alle der møder fysisk på arbejde til at lade sig teste mindst en gang om ugen, opfordrer man nu brugere af domstolene til at gøre det samme.

Hvis man har været smittet med Covid-19, må man ikke møde i retten, før man ikke længere smitter, oplyser Domstolsstyrelsen. Samtidig anbefaler Danmarks Domstoles krisestab at alle ansatte ved Danmarks Domstole som møder fysik på arbejde rurinevist lader sig teste. Vurderingen er at regelmæssige test kan gøre det tryggere for ansatte og brugere at færdes trygt i retten.

Samtidig indskærper man at hvis man ifølge Sundhedsstyrelsens retningslinjer skal selvisolere sig, fordi man har været i nær kontakt med en person, der er smittet med Covid-19, må man heller ikke møde i retten.

– Husk at kontakte retten og melde afbud. Kontaktdetaljer er på rettens hjemmeside. Er man indkaldt i retten, vil det som ved al anden sygdom være en juridisk afgørelse, om der er tale om lovligt forfald. Retten kan anmode om en lægeerklæring, slår Domstolsstyrelsen fast.

Efter aftale med Domstolsstyrelsens bestyrelsesformand, har Domstolsstyrelsens direktør tidligere i efteråret aktiveret den nedsatte krisestab for Danmarks Domstole. Krisestaben indkaldes efter behov for at drøfte udviklingen vedrørende COVID-19.

Krisestaben består af Domstolsstyrelsens direktion, udvalgte stabsfunktioner, præsidenterne for Vestre Landsret, Københavns Byret, Retten i Herning, Retten i Lyngby og Dommerforeningens formand. Krisestaben kan komme med anbefalinger og vejledninger, men det er op til den enkelte ret og dommer at beslutte, hvordan sagsafviklingen håndteres lokalt.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer