Den 29. januar deltager Nanna Bonde, som i sommer vandt danmarksmesterskabet i debat, i skolevalget på Ullerup Bæk Skolen. Skolevalget afholdes for tredje gang og i år deltager 80.000 skoleelever landet over. De næste dage står på debatter med debattører fra ungdomspartierne og på torsdag skal eleverne til stemmeurnerne.

Nanna Bonde har deltaget som debattør i skolevalget både i 2015 og 2017, men i år bærer hun en helt særlig titel. I sommer blev hun nemlig kåret som danmarksmester i debat, da hun vandt finalen, som fandt sted på Folkemødet på Bornholm. Nanna glæder sig enormt til at debattere til skolevalget i år:

”Skolevalget er helt unikt. Her kan man ikke forvente den almindelige debatform, som vi kender fra TV, men alt kan derimod ske. Visionerne får frit spil når de unge debattører og eleverne møder hinanden.” Siger Nanna Bonde.

Danmarksmestertitlen er ikke den eneste titel Nanna bærer med sig for første gang til skolevalget. Denne gang er hun også kandidat til det kommende folketingsvalg, som venter lige rundt om hjørnet. Det er helt almindeligt at unge folketingskandidater også tager del i skolevalget, hvor ungdomspartierne skal dække mere end 500 debatter i hele landet.

”Jeg glæder mig helt vildt til at debattere med alle eleverne. De tidligere år har vist, at de plejer at stille mange gode og skarpe spørgsmål – man skal bestemt ikke undervurdere ungdommen.”

Skolevalget arrangeres af Folketinget og Undervisningsministeriet i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd. 

www.fhk.dk