For en time siden blev der afsagt dom i Byretten i Kolding vedrørende sagen mod en medarbejder fra DanmarkC TV.

Den frifundne medarbejder ønsker ikke at udtale sig om sagen, men Forsvareren i sagen, Mette Grith Stage, udtaler følgende til Fredericia Avisen:

“Jeg er overrasket over, at man har rejst tiltale i den her sag. Min klient havde i den grad forsøgt at indrette sig efter den gamle dom. I forhold til de her to praktikanter, havde man på DanmarkC TV været obs. på, at det ikke var min klient, der skulle være vejleder for dem. Man havde arrangeret sådan, at det var kollegaen, der skulle have kontakt med de unge,” siger Mette Grith Stage og fortsætter:

“Man havde arrangeret sig således, at klient kun var kortvarigt på kontoret i den periode og var ikke alene med de unge menesker på noget tidspunkt. Han havde kun overfladisk berøring med hilsner og des lignende”.

“Han fik for mange år tilbage forbud mod at beskæfiftige sig med børn og unge. Anklageren mente, at min klient har overtrådt den gamle dom. Retten nåede dog frem til, at han ikke har beskæftiget sig med de unge. Han er heller ikke ejer DanmarkC tv, hvilket anklageren påstod.”

Hvad betyder frifindelsen for ham? 

“Det er en stor lettelse for ham. Det har været en kæmpe byrde. Han har hele tiden ment, at han ikke har gjort noget forkert og har taget forholdsregler”, fortæller Mette Grith Stage.

“Anklagemyndigheden har 14 dage til at anke, men jeg kan umuligt forestille mig, at de anker det, da de ikke har nogen sag”

Hun slutter:

“Politiet har kigget på alt det videomateriale, der også var og de har vurderet, at han ikke har overtrådt den gamle dom”.