Screeningen af udenlandske investeringer vil ske på en måde, så Danmark fortsat vil være attraktiv for udenlandske investeringer med et kommercielt formål, men screening er nødvendig for at undgå en reel trussel.

Danmark er som lille, åben økonomi afhængig af global samhandel og investeringer.

Men i nogle tilfælde har der været investorer, der ikke ville det danske samfund det godt.

Derfor har et bredt flertal i Folketinget vedtaget en lov om screening af udenlandske investeringer i Danmark, der skal forsøge at stoppe de investeringer, der kan udgøre en trussel.

Med den kommende investeringsscreeningsordning vil Danmark på den ene side være klædt på til effektivt at kunne håndtere de komplekse og foranderlige sikkerhedsmæssige problemstillinger, som visse udenlandske direkte investeringer og særlige økonomiske aftaler kan medføre.

På den anden side vil screeningsordningen give den nødvendige klarhed og forudsigelighed for virksomhederne, så det fortsat vil være attraktivt for udlandet at investere i Danmark.

– Udenlandske investeringer er vigtige for vores vækst, arbejdspladser og velfærd, men vi skal samtidig sikre os, at de ikke udgør en trussel mod Danmark. Det skal kunne være sådan, at udenlandske virksomheders investeringer i f.eks. kritisk dansk teknologi, kan ske uden at være en sikkerhedsrisiko. Derfor er jeg glad for, at et bredt flertal af Folketinget i dag har besluttet, at vi fremover skal screene udenlandske investeringer. Samtidig har det været vigtigt for regeringen at sikre, at vi stadig har et attraktivt investeringsklima i Danmark, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Både i og uden for EU er, at der er stigende fokus på desikkerhedsmæssige aspekter, som knytter sig til udenlandske investeringer og andre økonomiske aktiviteter. Screening af udenlandske investeringer er allerede indført i en lang række lande fx i Tyskland, Frankrig, USA, Canada, Finland, Norge og Kina.

Loven træder i kræft den 1. juli 2021, men finder ikke anvendelse på investeringer og aftaler indgået før den 1. september 2021.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Somsak
Somsak
10:49 - 9. maj 2021 10:49

Det er jo en lov vi har indført fordi vi har fået besked på det og det drejer sig om Kina, der må man så bare se på en cost benefit analyse fordi de har nok lidt længere ved at undvære det danske marked end vi har det kinesiske .. hvis det drejer sig om kritisk infrastruktur så er der jo allerede en del på udenlandske hænder, man kunne jo starte der, NETs , NemID … kreditkort alle de steder flyder det rundt med data om danskere der kan sælges og (mis)bruges