Det første slag om Norden blev vundet. Det står klart, da Danmark, efter en magtdemonstration mod Norge, vandt med 30-26 og har fire point med over i mellemrunden, hvor Sverige venter.

Det var en magisk aften i Jyske Bank Boxen. Allerede klokken 18:00 havde over 10.000 indløst deres billet, og der blev meldt røde lamper i Boxen klokken 20:00.

Stemningen var elektrisk. Den pæne danske skik var pakket langt væk fra det feststemte publikum, der eksploderede ved hver aktion, som gik Danmarks vej.

De røde lamper var tændt Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Rødt så de danske spillere også fra start, men det var på den helt rigtige måde. Niklas Landin startede uhyggeligt skræmmende ud i det danske mål, og i kampens indledning pillede han blandt andet et norsk straffekast.

I den anden ende af banen udnyttede danskerne, at Norge hurtigt fik en udvisning. Det gav en dansk føring på 4-1 efter syv minutter.

Det danske momentum fortsatte. Mikkel Hansen storspillede, og bragte Danmark i front med 9-6 midtvejs i første halvleg, efter han havde scoret fire mål på fire forsøg, og ikke mindst fodrede medspillerne.

Den tidligere landsholdsstjerne, Lars Christiansen, så til fra lægterne. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Flere danske fejl i træk gjorde, at Norge om på 11-10 og fik chancen for at udligne, men Niklas Landin ville det anderledes. Den bomstærke stregspiller, Bjarte Myrhol, brændte helt fri fra stregpositionen, og i stedet bragte Danmark sig på 12-10 og fik igen lidt luft til Norge.

Nikolaj Jacobsen ville sætte en prop i Norge, der kom på 12-11. Han forlangte derfor timeout med knap seks minutter tilbage af første halvleg. Jacobsen benyttede timeouten til at sætte Mads Mensah ind på højre back, og det fik straks effekt, da Mensah spillede Lasse Svan fri og det bragte Danmark på 13-11.

Mikkel Hansen kronede en exceptionel første halvleg med syvende mål på otte forsøg, da han kanonerede Danmark i front med 14-11. Det fik den norske landstræner med fortid i Århus GF, Christian Berge, til at forlange timeout med omkring fire minutter , men lige lidt hjalp det. Danmark krigede videre og kom foran 15-11.

Danmark endte med at gå til pause i front med 17-14, og det på trods af at den danske stregkæmpe, René Toft, allerede efter små ti minutters spil forlod banen og gik direkte i omklædningsrummet med store smerter.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Den helt store norske stjerne fra PSG, Sander Sagosen, var helt ved siden af sig selv, og havde ved pausen lavet 0 mål på fem forsøg. Det var Norges træfsikrer fløj, Magnus Jøndal, der sammen med bagspillerne Gøran Johannessen sammen med Eivind Tangen, drev det norske angrebsspil.

Det var dog Mikkel Hansen, der dirigerede kampen. Med sit tiende mål bragte han Danmark på 21-15 efter 36 minutters spil. I målet fortsatte Niklas Landin med at redde helt frie norske chancer. Landin tog dem her og en, og var en sand to-mandshær.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

Norge ville ikke tabe slaget. Berge kaldte sine tropper sammen efter 39 minutter. Ind i det norske mål kom den tidligere GOG-keeper Esben Christensen, men han kunne intet stille op mod Mikkel Hansen, der scorede sit 11. mål.

Magnus Landin røg i den næste forsvarsaktion i gulvet, og det betød comeback efter to kampes fravær til Casper U. Mortensen, der blev modtaget med en kæmpe hyldest.

Den danske koncentration var i højsædet, og det gjorde, at Norge ikke fik et ben til jorden. Med ni minutter igen var den danske føring på 26-20, efter Nikolaj Jacobsen var gået i syv mod seks.

Den ønskede effekt udeblev, og i stedet for at blive komfortabelt i front kom Norge på 27-24 med fire minutter igen, og havde muligheden for at komme på minus to, hvilket lykkedes.

Jyske Bank Boxen rejste sig og kunne se Mikkel Hansen banke bolden i mål til 28-25 med sit 14. mål. Da Danmark samtidig afværgede det efterfølgende angreb afværgede det norske forsøg, og Rasmus Lauge med halvandet minut igen fik bolden i mål til 29-25 sejlede Boxen op ad åen, og kunne sande, at der skulle ske mirakler, hvis den danskerne skulle tabe det første slag om Norden.

Den danske sejr endte med at blive på 30-26, hvilket betyder, at Danmark ender på førstepladsen i gruppe C med maksimum point og tager fire point med over i mellemrunden.

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere