Danmark sejrede i sikker stil i den anden VM-kvalifikationskamp. Det skete på MCH Arena, hvor danskerne var effektive foran kassen og vandt 8-0 mod Moldova.

Den anden kamp i VM-kvalifikationen fandt søndag aften sted på MCH Arena. I det første opgør vandt danskerne 2-0 på udebane mod Israel, og i det opgør var det med Christian Eriksen, Simon Kjær, Kasper Schmeichel og de andre sædvanlige startende spillere, men landstræner Kasper Hjulmand havde blandet kortene anderledes til dagens opgør. Det skete formentlig taget i betragtning af, at danskerne løber på banen igen på onsdag mod Østrig, der er af en noget anden kaliber end Moldova.

Kun Schmeichel var genganger fra opgøret mod Israel, og i stedet var der blevet plads til spillere som Jannick Vestergaard, Christian Nørgaard, Andreas Skov Olsen og Kasper Dolberg i den danske opstilling. De skulle forsøge at få de forventede tre point mod Moldova, der i det første opgør opgør spillede 1-1 mod Færøerne.

Fra start satte danskerne sig på boldbesiddelsen, men det var ikke det, der stjal fokus. Det var i stedet den danske markering i forhold til VM i Qatar, hvor der var en særlig trøje på til holdfotoet. Trøjen vil blive sat til salg, og pengene skal gå til migrantarbejdere i Qatar. Tiltaget kommer i kølvandet på, at blandt andet Norge og Tyskland også har lavet protester mod forholdene i Qatar forud for næste års VM-slutrunde.

Christian Nørgaard var en af de spillere, der fik chancen fra start. (Foto: AVISEN)

I indledningen af kampen tilspillede danskerne sig ikke chancer, men det blev der lavet om på i regnen, der silede ned i Herning. Danmark fik efter 17 minutter frispark i højre side, og Andreas Skov Olsen smækkede et indlæg ind i Moldovas felt, hvor der blev begået straffespark. Kasper Dolberg tog sig sikkert af sparket, og bankede danskerne i front med 1-0.

Minuttet efter målet var der ved at gå chokbølger igennem det mennesketomme MCH Arena. Moldova slap igennem den danske defensiv, og havde det ikke været for, at Kasper Schmeichel diskede op med en stor redning, havde Moldova fået udlignet. I stedet for en udligning kom danskerne foran 2-0 i det 21. minut, da Mikkel Damsgaard scorede sit første landskampsmål. Syv minutter senere var Damsgaard igen på pletten, da Kasper Dolberg først vandt en fysisk duel, og efterfølgende tog meter på Moldovas banehalvdel og smækkede bolden ind i feltet, hvor Damsgaard stod efter en aflevering fra Andreas Skov Olsen. Damsgaard svigtede ikke i duellen mod Stanislav Namasco og bragte Danmark på 3-0.

Danmark forsatte med at presse på i det 34. minut kom højrebacken Jens Stryger Larsen på måltavlen,  da han med venstrebenet sendte bolden i kassen til 4-0. Med otte minutter tilbage af første halvleg gjorde Mathias Jensen det til pausestillingen 5-0 efter, at den danske midtbanespiller modtog bolden i feltet og bankede bolden i mål.

Netmaskerne blafrede kampen igennem. Her scorer Stryger til 4-0. (Foto: AVISEN)

Fra anden halvlegs start skiftede Danmark ud. Ud gik Skov Olsen, der gjorde plads til Robert Skov på højrekanten, men det var to andre danskere, som kom i fokus kort tid inde i anden halvleg. Damsgaard sendte bolden ind til Dolberg, som med sit andet mål bragte Danmark foran med 6-0.

Danskerne fortsatte efterfølgende med at være klart mest i boldbesiddelse, men gassen gik lidt af ballonen i takt med kampen skred frem. Danmark begyndte at skifte mere ud, og det betød, at det blev fyraften for Christian Nørgaard, der blev afløst af Jens Jønsson efter 64 minutter. Med et kvarter igen skiftede danskerne ud igen, og denne gang var det en tredobbelt udskiftning. Lasse Schøne blev afløst Christian Eriksen, Stryger blev erstattet af Simon Kjær og Mathias Jensen blev skiftet ud med Marcus Ingvartsen.

Mathias Jensen blev efter 77 minutter erstattet af Marcus Ingvartsen. (Foto: AVISEN)

Efter en død periode gav det liv i det danske spil, så kom der mere lidt mere fart over, og det udnyttede Robert Skov, da han blev spillet fri i højre side af feltet med otte minutter igen. Med det kolde højre ben sendte Skov bolden i mål og scorede danskernes syvende mål i opgøret. Med et par minutter tilbage af opgøret var netmaskerne ved at blafre igen. Mikkel Damsgaard havde sneget sig fri feltet, men han afsluttede lige på Moldovas keeper, som for en sjælden gangs skyld reddede et skud på mål. Mere held i sprøjten havde indskiftede Ingvartsen i det 89. minut, da han scorede på en returbold efter en afslutning fra Christian Eriksen.

Mere skete der ikke i opgøret, som dermed endte med en dansk sejr på 8-0, og dermed har danskerne lagt sig klart i spidsen af VM-kvalifikationspuljen, hvor de øvrige hold senere søndag aften skal i aktion. Ingen af de øvrige nationer i puljen kan overhale Danmark, da de er noteret for ét point alle sammen, pånær Moldova. Danmark spiller igen i VM-kvalifikationen på onsdag, hvor modstanderen er Østrig på udebane.

Se her flere billeder fra kampen:

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer