For at minimere smittespredningen af ny mutation af COVID-19 fra Sydafrika har regeringen besluttet at indføre indrejserestriktioner for personer med bopæl i Sydafrika.

For at minimere smittespredningen med den nye mutationer af COVID-19 fra Sydafrika mest muligt, vil regeringen fra den 6. januar 2021 og frem til og med den 17. januar 2021, indføre skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Sydafrika. Dette medfører, at udlændinge med bopæl i Sydafrika som altovervejende udgangspunkt afvises indrejse i Danmark i den periode. Der vil være tale om indrejserestriktioner svarende til de nuværende indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien, hvor en særlig smitsom mutation også er udbredt.

Justitsminister Nick Hækkerup siger:

”De danske sundhedsmyndigheder følger situationen tæt med de nye mutationer af COVID-19 i både Storbritannien og Sydafrika. Før jul skærpede regeringen indrejserestriktionerne for Storbritannien, og nu skærper vi restriktionerne for Sydafrika. For vi skal gøre, hvad vi kan for begrænse udbredelsen af COVID-19 i Danmark”.

Følgende persongrupper fra Sydafrika undtages dog og kan fortsat indrejse i Danmark:

  • Primær omsorgsperson for mindreårige børn (skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.)
  • Familie eller kæreste til alvorligt syge eller døende personer i Danmark (skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.)
  • Indrejser med henblik på godstransport

Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark vil fortsat kunne rejse ind i Danmark fra Sydafrika. Danskere, der er bosiddende i Sydafrika, opfordres dog kraftigt til ikke at rejse hjem til Danmark foreløbigt til og med 17. januar 2021. Der vil også gælde en kraftig opfordring til danskere, der vender hjem fra Sydafrika, om at lade sig teste ved indrejse og gå i selvisolation i 10 dage.

Der er i dag ikke direkte flyvninger fra Sydafrika til Danmark. På den baggrund har Transport- og Boligministeriet vurderet, at der ikke bør indføres flyveforbud svarende til det, der aktuelt gælder for fly fra Storbritannien til Danmark, hvor passagerer ikke må flyve fra Storbritannien til Danmark uden en negativ COVID-19-test.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer