Udbredelsen af en ny mutation af COVID-19 i Storbritannien får den danske regering til at indføre skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien.

Den seneste udvikling i Storbritannien, hvor en formodet særlig smitsom mutation af COVID-19 udbredes, får den danske regering til at indføre skærpede indrejserestriktioner for udlændinge, der har bopæl i Storbritannien. Det betyder, at udlændinge med bopæl i Storbritannien vil blive afvist, hvis de ønsker at indrejse i Danmark.

Følgende persongrupper fra Storbritannien undtages dog og kan fortsat indrejse i Danmark:

  • Er primær omsorgsperson for mindreårige børn (skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.)
  • Er familie eller kæreste til alvorligt syge eller døende personer i Danmark (skal fremvise en negativ COVID-19-test foretaget senest 72 timer før indrejsetidspunktet.)
  • Indrejser med henblik på godstransport

Danske statsborgere og personer med bopæl i Danmark, der befinder sig i Storbritannien, vil fortsat kunne indrejse i Danmark. Der vil dog gælde en kraftig opfordring til danskere, der vender hjem fra Storbritannien, om at lade sig teste ved indrejse og gå i selvisolation i 10 dage.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

”Desværre kan vi konstatere, at en ny mutation af COVID-19, som angiveligt er særlig smitsom, er udbredt i Storbritannien. Det er alvorligt, og i den her situation handler det om at begrænse antallet af personer i Danmark, der er smittede med den muterede virus, mest muligt. Derfor har vi besluttet at indføre skærpede indrejserestriktioner for udlændinge med bopæl i Storbritannien. Til de danskere, der hjemvender til Danmark fra Storbritannien, lyder samtidig en kraftig opfordring til at lade sig teste og selvisolere ved ankomsten til Danmark.”

Foruden de skærpede indrejserestriktioner forlænges flyveforbuddet for Storbritannien midlertidigt til og med den 24. december 2020. De skærpede indrejserestriktioner vil herefter gælde fra den 25. december til og med den 3. januar 2021.

For mere information om test og isolationsfaciliteter henvises til sundhedsmyndighederne.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer