Den 51-årige juraprofessor og dommer, Niels Fenger, er blevet indstillet som nu ombudsmand i Folketinget. Med det fik den midlertidige ombudsmand, Henrik Bloch Andersen et kort job som ombudsmand.

Folketingets Retsudvalg har på et møde den 5. november 2019 afgivet en betænkning, hvori Retsudvalget indstiller til Folketinget, at landsdommer Niels Fenger vælges som Folketingets ombudsmand.

Folketingets valg af den ny ombudsmand vil finde sted i et møde i Folketinget.

Folketinget har den 24. oktober 2019 valgt sætteombudsmanden, landsdommer Henrik Bloch Andersen, som midlertidig ombudsmand fra den 1. november 2019, og indtil en nyvalgt ombudsmand kan tiltræde hvervet.

Dermed har Folketinget fundet en permanent afløser til tidligere ombudsmand Jørgen Steen Sørensen, der har valgt at stoppe på posten for at blive højesteretsdommer.

”Jeg glæder mig over, der er tale om et enigt Retsudvalg. som indstiller dr. jur. og landsdommer Niels Fenger, der er en forvaltningsretlig ekspert uden sidestykke,” siger fungerende formand for Folketingets Retsudvalg Kristian Hegaard (RV) til DR.

Det laver en ombudsmand

Ombudsmanden kan kritisere og anbefale myndigheder at behandle en sag igen og eventuelt ændre deres afgørelse, men ombudsmanden kan ikke selv træffe afgørelser. Ombudsmanden kan tage stilling til juridiske spørgsmål, men ikke spørgsmål, som kræver anden faglig viden. Det sidste par år har ombudsmanden modtaget 4-5.000 klager årligt fra borgere, der mener, at en myndighed har begået fejl. Cirka 110 medarbejdere er ansat ved Folketingets Ombudsmand.

https://www.facebook.com/menyfredericia/

SKRIV EN KOMMENTAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her