Før VM-kampen mod Frankrig er Danmark under pres. Et nederlag vil stille Danmark i en situation, hvor man kan være afhængige af andre resultater for at gå videre.

Det var forventet, at danskerne ville vinde åbningskampen mod Tunesien, men sådan gik det ikke. Danskerne sprudlede ikke, og da chancen endelig opstod i fri position, manglede Andreas Cornelius skarpheden foran mål og derfor endte kampen mod nordafrikanerne 0-0.

Nu venter  der en modstander som de kender særdeles godt. To gange i år har Danmark mødt Frankrig i Nations League, og to gange er det blevet til dansk sejr, men spørgsmålet er, om franskmændene hæver niveauet, når der er mere på spil nu. Senest de to hold mødtes var tilbage i september i Parken, hvor Danmark vandt 2-0 på mål i første halvleg ag Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen.

Netop de to spillere slap ikke særlig godt fra kampen mod Tunesien. Dolberg kom ikke til sin ret, og Skov Olsen tabte de fleste af de direkte dueller mod den tunesiske defensiv. Derfor kunne begge spillere godt være i fare for ikke at starte inde mod Frankrig, da flere offensive spillere presser på fra bænken. Jonas Wind kunne ikke spille mod Tunesien, og han er formentlig ikke klar til at starte inde endnu, men derimod kunne Yusuf Poulsen, Andreas Cornelius eller Martin Braitwaite være en mulighed på toppen alt efter, hvilken type som Kasper Hjulmand ønsker sig. Til en startplads på kanten bejler både Mikkel Damsgaard og Jesper Lindstrøm.

Det er på forhånd sikkert, at danskerne kommer til at skifte minimum en spiller ud i startopstillingen i forhold til kampen mod Tunesien. Thomas Delaney udgik med en skade, og er ude af resten af VM, og derfor vil man formentlig se enten Mathias Jensen eller Christian Nørgaard starte inde. Det er uvist, om Nørgaard kan holde til 90 minutter, men taget i betagtning af, at det er en kamp, hvor danskerne kan komme under pres, vil det logiske være at starte med ham på banen.

Et andet spørgsmål, der presser sig på, er om Hjulmand igen vælger at stille med tre midterforsvarer. Mod Frankrig til at gardere sig mod deres offensive esser kunne det være en overvejelse, men når man så, at anfører Simon Kjær kunne blive overløbet af Issam Jebali, vil han også få problemer med de noget hurtigere og bedre franskmænd. Det blev slået fast, at Joachim Andersen og Andreas Christensen er Danmarks aktuelt bedste midterforsvarer, og spørgsmålet er derfor om Hjulmand vælger at bænke kaptajnen eller holde sig til et tremandsforvar for at holde ham på banen.

I Frankrigs første kamp udviste de stor skarphed, men der var modstanderen upåagtede Australien, og det derfor svært at vide, om det var franskmændene, der var meget gode på dagen, eller om det var Australien der ganske enkelt, som forventet, bare ikke kunne byde dem op til dans. Svaret på det kommer, når Danmark og Frankrig tørner sammen klokken 17:00 dansk tid.