Danmarks herrelandshold i håndbold spiller onsdag aften sidste mellemrunde-kamp ved EM-slutrunden i Kroatien. Her er missionen klar – undgå at støde ind i Frankrig i semifinalen.

Danmark gider ikke Frankrig, Frankrig gider ikke møde Danmark og begge hold er semifinaleklar. Spørgsmålet er bare, hvem de to store håndboldnationer skal op muod.

Franskmændene udtalte på gårdagens pressemøde, at de gerne ville undgå Danmark i semifinalen. De to nationers kampe spilles ikke på samme tid, idet danskernes kamp er klokken 18:15, mens Frankrigs er klokken 20:30. Det betyder, at Frankrig kan sørger for at få samme udfald som i Danmarks kamp.

Netop Danmarks kamp kan godt ende ud i en fuser, da Makedonien er uden Kong Kiril, som Kiril Lazarov kaldes i håndboldkredse. Den makedonske stjernespiller er skadet, og samtidig er det matematisk umuligt for makedonerne at gå videre og hvis danskerne kommer hurtigt foran, kan det ske, at Makedonien slår op i banen.

Danmark vil formentlig give alt for at vinde. Dels for ikke at bryde sejrsstimen og dels for at markere sig ved at vinde mellemrundepuljen, som kan betyde, at de undgår Frankrig i en semifinale.

Frankrig møder i aftenens opgør værterne fra Kroatien. Kroatien spillede sig gevaldigt op i deres seneste kamp mod Norge, hvor nordmændene dog ikke spillede op til niveau. Frankrig fik i deres kamp forleden dag sparet nøglespillere og er derfor veludhvilet til dagens strabadser i Arena Zagreb. Frankrig vil gå benhårdt efter at slå de kroatiske værter, da det vil være et godt statement at sende forud for semifinalen, og samtidig vil det formentlig betyde, at Frankrig undgår at møde Danmark i semifinalen.

For at Frankrig skal lykkedes med at vinde, er der dog flere ting, som skal lykkedes. Meget afhænger af den altoverskyggende stjerne, Nikola Karabatic. Den franske stjernespiller er vital i begge ender af banen, og kan nærmest ene mand vinde kampe for Frankrig. På samme måde har Kroatien ikke én spiller, som på samme måde kan gøre livet surt, og med Frankrigs højere topniveau end Kroatien, skal værtsnationen finde noget ekstraordinært frem, hvis ikke Frankrig vinder kampen i aften.