Trods fravær af flere stjernespillere vandt det danske herrelandshold 38-26 mod Kroatien i mellemrundens sidste opgør. Resultatet betyder, at kroaterne ryger ud af VM-slutrunden, og at Qatar går videre til kvartfinalen sammen med danskerne.

I kølvandet på alt snakken om maveonde i både danske VM-lejr og hos andre hold skulle Danmark mandag aften spille sidste kamp mellemrundekamp. Det skete uden Mikkel Hansen og Lasse Svan på holdkortet, og med blandede kort i startopstillingen i forhold til slutrundens øvrige opgør. Simon Hald og Mathias Gidsel startede på bænken, og det gav i stedet en dansk startopstilling angrebsmæssigt med Emil Jakobsen, Jacob Holm, Mads Mensah, Nikolaj Øris, Johan Hansen og Magnus Saugstrup.

Danmark havde ikke noget at spille for ud over æren, mens Kroatien på den anden side kæmpede for et videre avancement, og det var også til at se på måltavlen til at starte med. Kroatien var hele tiden et skridt foran danskerne i indledningen af opgøret, hvor Kroatien efter 13 minutter var foran 4-6, men så begyndte opgøret at vende til danskernes fordel. Særligt Jacob Holm bød sig til angrebsmæssigt, og med to scoringer i træk bragte han Danmark i front med 8-7 efter et kvarter.

20 minutter inde i opgøret gik der et gisp gennem den danske lejr. Niklas Landin stødte sammen med Emil Jakobsen og tog sig til knæet. Landin humpede fra banen, og han kom ikke ind igen. I stedet kom Kevin Møller ind i det danske mål, men det var en anden spiller, der stjal fokus for Danmark. Mads Mensah orkestrerede det danske angrebsspil, hvor han vekslede mellem selv at gå på mål eller sætte holdkammeraterne op. Kroaterne kunne intet stille op overfor Mensah, der var en af hovedårsagerne til, at Danmark gik til pause foran 17-15.

Den danske optur fortsatte i anden halvleg. Danskerne scorede anden halvlegs første tre mål, og det blev for meget for den kroatiske landstræner Lino Cervar, der trykkede på timeoutknappen, men lige lidt hjalp det.  Danmark kom foran 23-15 før det lykkedes Kroatien at komme på tavlen. Resten af kampen var én stor opvisning, hvor Møller lukkede af i målet og angrebsspillet med Mensah, Holm og Øris kørte på skinner, hvilket endte med at resultere i en sejr på 38-26.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer