De to folketingskandidater Karina Lorentzen og Lars Olesen, begge SF, vil afskaffe brugerbetaling på sundhed. De uddeler derfor sundhedskort tirsdag den 15. januar foran sundhedshuset i Fredericia.

Vil du helst bruge Dankortet eller det offentlige sundhedskort, når du er ved tandlægen, fysioterapeuten eller psykologen?

Svaret er, at i dag SKAL du bruge Dankortet, fordi det ikke er gratis at bruge netop de sundhedsydelser. Men det bør de være, mener Karina Lorentzen og Lars Olesen. Tirsdag den 15. januar er de på gaden i en fælles aktion, hvor de deler sundhedskort og dankort ud foran sundhedscenteret i Fredericia. Målet er at få opbakning til at afskaffe brugerbetalingen på sundhed.

– Jeg kender mennesker, som ikke får lavet deres tænder, fordi ikke har råd. Det er ikke i orden, for det skaber en voldsom ulighed, at nogle må fravælge en behandling, som vi egentlig anser for nødvendig. Derfor arbejder vi i SF på at afskaffe brugerbetalingen på sundhed, siger Karina Lorentzen, SF.

– Når vi har valgt Sundhedshuset som aktionsplads, er det fordi, der er opstået en ny form for brugerbetaling i kommunerne de senere år. I dag skal du betale for ophold på en aflastning, hvis du er for rask til at være på sygehuset, men for dårlig til at være hjemme. Det kan nemt løbe op i 4.200 kroner om måneden, og det rammer især ældre, som risikerer at vælge det fra og vender hjem til en ægtefælle, der måske også er svækket, forklarer Lars Olesen, SF.

De to SF’ere er at finde foran Sundhedshuset, Dronningensgade 97, 7000 Fredericia kl. 16-17 tirsdag den 15. januar.

Annonce