Nets tager et vigtigt skridt i retning af at gøre Dankort let tilgængelig på mobilen ved at lancere en app, der i løbet af foråret kan downloades direkte i App Store og Google Play. Appen vil – ligesom pengeinstitutternes wallets – gøre det muligt at betale med Dankort på mobilen på samme brugervenlige måde, som mange allerede kender det fra det kontaktløse Dankort.

– Detailhandlen har de seneste år investeret i at udvikle det kontaktløse Dankort og siden Dankort på mobilen. De har udtrykt et stærkt ønske om, at Dankort også understøttes via en selvstændig app, så vi skaber de bedste forudsætninger for, at Dankort forbliver danskernes foretrukne betalingsmiddel i butikkerne. Dette ønske har vi valgt at efterkomme, siger vicedirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, i en pressemeddelelse.

BOKIS-banker klar til Dankort på mobilen

Dankort på mobilen baserer sig på en åben infrastruktur, hvor betalingsteknologien fra Dankort kan indbygges i andre wallets. Medlemmer af Landsdækkende Banker og Lokale Pengeinstitutter vil i regi af BOKIS-samarbejdet snart lancere en digital pung, en såkaldt wallet, der ligeledes vil gøre Dankort tilgængelig på mobilen. Den vil desuden give mulighed for at lægge flere betalingskort ind på mobilen. Kunderne vil således nemt kunne komme i gang med at betale med Dankort på mobilen, i takt med at Dankort-terminalerne opdateres.

BOKIS-samarbejdet består af godt 60 lokale pengeinstitutter samt Sydbank, Spar Nord Bank, Arbejdernes Landsbank og Nykredit Bank.

– Vi hilser BOKIS-kredsens tiltag velkommen. Vi er stolte af at være med til at udvikle disse wallets. De vil i høj grad være med til at sikre udbredelsen af Dankort på mobilen, siger Jeppe Juul-Andersen og fortsætter:

– For at sikre at brugeroplevelsen er i top for alle danskere, der har et Dankort, og som ønsker at benytte det på mobilen, har det samtidig været vigtigt for os også at stille en brugervenlig app til rådighed.

 

Detailhandlen byder Dankort-app velkommen

Markedsdirektør hos Dansk Erhverv Henrik Hyltoft er tilfreds med Nets’ beslutning om at udvikle en selvstændig app og glæder sig over pengeinstitutternes wallets til mobilen:

– Nye betalingsløsninger giver forbrugere og erhvervsdrivende flere valgmuligheder og er med til at drive udviklingen mod nemmere og hurtigere betalinger i detailhandlen. Derfor ser vi frem til, at Dankort nu kommer som en selvstændig app. Vi ved, at mobilbetaling rummer et stort potentiale, og med den nye app til Dankort får danskerne et nyt, effektivt og billigt betalingsmiddel på mobilen.

Dansk Supermarked Group har været en af de butikskæder, der har efterspurgt, at Dankort bliver let og nemt tilgængelig for alle kunder. Ifølge Senior Director for IT Business Support, Jens Freiberg, er Dankort en unik betalingsløsning, som Dansk Supermarked Group gerne vil understøtte og styrke:

– Vores kunder har stor tillid til Dankort, og vi ønsker en løsning, der er så nem, så enkel og så billig som mulig for alle vores kunder. Derfor er det helt naturligt for os at støtte op om den mobile løsning. Vores terminaler vil være klar fra start, og vi glæder os over, at det er til samme lave pris, som vi kender fra Dankort, hvilket er en stor fordel for forbrugerne. Dankort på mobilen betyder ingen nye priser og ingen nye aftaler for detailhandelen.

– Desværre er det foreløbigt ikke lykkedes at finde en løsning med MobilePay om at gøre Dankort på mobilen tilgængelig i deres wallet, slutter Nets i deres pressemeddelelse.