Arbejdet med at skabe gode rammer på arbejdspladsen for medarbejderne, er ikke nyt for Danish Crown. Derfor lægger Danish Crown lokation til, når regeringen i dag melder en ny pensionsreform ud.

Når man er en stor arbejdsgiver, har man også et stort ansvar. Danish Crown beskæftiger knap 23.000 mennesker, som repræsenterer 80 nationaliteter. Derfor er ”gode jobs til alle” én af fem prioriteter Danish Crowns bæredygtighedsstrategi. Det betyder blandt andet, at Danish Crown investerer 400 mio. kroner årligt i forbedret arbejdsmiljø.

Derfor vælger Danish Crown også at støtte op om en fleksibel pensionsreform, når regeringen i dag melder ud på slagteriet i Horsens.

– I 2017 gik vi forrest for en mere værdig tilbagetrækning ved sammen med Fødevareforbundet NNF at introducere en seniorordning. I 2020 blev denne indskrevet i Fødevareforbundet NNF’s overenskomstaftale med Dansk Industri, og seniorordningen gælder nu for alle medarbejdere på danske slagterier. Vi glæder os over, at regeringen nu præsenterer et forslag, som trækker i samme retning, som vores mål – at vores medarbejdere kan løfte og lege med deres børnebørn, når de går på pension, siger Erik Bredholt, der er bestyrelsesformand i Danish Crown.

Samtidig understreger Erik Bredholt at Danish Crowns værtskab ikke skal ses som en tilslutning til et bestemt parti, men som en opbakning til ideen.

– Vi støtter op om en løsning for nedslidte medarbejdere, uanset hvem der måtte komme med den. Vi blander os ikke i, hvordan den skal finansieres eller skrues sammen.

Siden meddelelsen omkring pressemødet i går har flere forskellige medier været på banen. Et af kritikpunkterne er, at det vil føre til mangel på arbejdskraft, men Erik Bredholt er ikke nervøs for, at slagterierne bliver tømt for medarbejdere.

– Vi kommer ikke til at se en flugt af medarbejdere over én kam. Den bedste måde, vi kan tiltrække flere til slagterifaget, er at gøre det attraktivt for unge mennesker at vælge slagtervejen. Derfor arbejder vi hele tiden på at skabe bedre fysiske rammer på de danske slagterier. Med vores seniorordning og med et mere fleksibelt pensionssystem, vil færre være bekymrede for at blive nedslidte, før de går på pension. Det tror jeg på vil tiltrække flere til slagterfaget.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer