Daniel Andersen er 32 år og arbejder hos LokalBolig på 6. Julivej. Han er sammen med kæresten lige flyttet til Fredericia, der ifølge Daniel byder på alt det, man kunne ønske sig.

Fredericia AVISEN møder Daniel Andersen på kontoret og butikken, hvor LokalBolig holder til. Der bliver serveret en kop varm kaffe og vi sætter os i baglokalet. Som en rigtig ejendomsmægler fejler Daniels snakketøj ikke noget og vi starter på bedste professionel vis med at snakke om boligmarkedet i Fredericia. Daniel kom til LokalBolig og er snart uddannet som ejendomsmægler.

“Vi kalder os en forretning, fordi vi tager det at sælge boliger seriøst og går så professionelt til det, som vi overhovedet kan. Både når vi er på fremvisning og har med med køb og kunder at gøre, men også når vi er ude og tale med sælgere”, siger Daniel.

“Det at få et stort lokalt kendskab, det er ikke noget man kommer til fra den en dag til den anden, nu er jeg selv fra det midtjyske, men har boet i Aarhus. Min kæreste er ved at tage sin kandidatuddannelse på Aarhus Universitet, ønsket var egentlig at komme her ned noget før. Nu er hun færdig og har afleveret, så har vi taget beslutningen om at rykke til Fredericia”, siger Daniel.

LokalBolig
“https://fredericiaavisen.dk/wp-content/uploads/2018/06/20180612_101925.jpg”> Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.[/captio
Daniel kommer oprindeligt fra Nørre Snede, men nu skal han være fredericianer og få mere kendskab til lokalområdet. Parret har valgt at starte med at bo til leje i byens puls indenfor voldene. “Det er også mere fair, når min kæreste er ny i Fredericia, at hun selv lærer byen at kende, inden vi køber noget”, siger Daniel.

“Jeg har det rigtig rigtig godt med Fredericia, nu har jeg arbejdet her og glæder mig til at flytte hertil. Det jeg kan lide ved Fredericia er blandt andet, at jeg er super glad for at arbejde her ,og så er der natur og kystlinje tæt på byen. Du kan tage til København, Vejle eller Horsens – de har ikke så meget vegetation og så meget park helt tæt på byen. Vi har både strand, vi har legeparker og masser af natur. Der er både teater og et kulturliv der blomstrer og buldrer derudaf og så sker der en masse ting i Kanalbyen, som jeg rigtigt godt kan lide. Kanalbyen er med til at skabe et miljø, jeg rigtigt godt kan lide, det er med til at give noget mangfoldighed til byen, at der kommer et andet segment til. De nye bygninger i Kanalbyen er mere modernistiske. I Fredericia kan man bo i murermestervilla fra 1926 og man kan bo i en topmoderne lejlighed nede i Kanalbyen”, siger Daniel.

Selvom Daniel arbejder meget, står fritiden på sport og fiskeri, begge dele er noget der er let tilgang til i Fredericia. Daniel holder med Liverpool, så specielt Den Engelske vil være et sted ,hvor man kan finde ham, når Liverpool spiller.

“Jeg kommer til at bruge byen meget mere og får kontakt til dem jeg møder på gaden, Den Engelske, i opgangen og så videre. Det tror jeg også, kan være godt for mig både personligt, men også fagligt”, siger Daniel.

redericiaavisen.dk/wp-content/uploads/2018/06/20180612_101918.jpg”> Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.[/caption]
Hvad er det for et område i sælger boliger i i Fredericia?“Fredericia er jo så stor en by, at der er flere forskellige områder, kan man sige, hvis man kan inddele det sådan, det område her omkring voldene, der er det murermestervillaer. Det er typisk familier og ældre mennesker, der bor her. Generelt er der ved at komme et generationsskifte. Det er unge mennesker, som køber en halvandenplansvilla som en ældre mand eller et par, der måske har boet der i 20 år eller mere.

Fremtiden byder på at kæmpe for en bedre etablering på boligområdet. “Det skal ikke være sådan, at man kun kender de store kæder, folk skal også vide, hvem LokalBolig er” siger Daniel. Det arbejder de på år for år og pilen peger i en positiv retning.

Vi forlader Daniel, så han kan få tid til at nå sine mål og ønsker endnu en tilflytter velkommen.