Da Teater Malstrøm i Fredericia henvendte sig til Chili Turèll i foråret 2016 med en idé om at skrive en teaterforestilling over hendes afdøde mands poetiske værker, var Chilis begejstring for projektet tydelig:

“Ja for pokker. Det er jo en blændende idé. Det er på tide at vi får mere poesi og litteratur ind i folkeskolen. Dan elskede jo alfabetet og derfor skrev han. Ungdommen i dag er fyldt op med så meget støj. De har brug for en meditativ pause, og den mener jeg ubetinget at de kan finde i Dans poesi. Det er jo ikke uden grund at unge DJ´s står i kø for at komponere musik til hans tekster. Dan skrev meget rytmisk, ungdommeligt og samtidig kom han ind under huden på en meget stor målgruppe af danskere med sine vedkommende budskaber. I har min fulde opbakning og tilladelse.”

Halvandet år senere er manuskriptet for længst skrevet og klappet af med Chili, og skuespillerne er snart færdige med prøveforløbet på den nye forestilling, der har premiere den 20. september i Det Bruunske Pakhus i Fredericia.

Dan Turèll spilles i forestillingen af Marco Goth Thorsen
Teater Malstrøm

Chili har været en stor hjælp for dramatiker og instruktør på forestillingen, Michael Hansen. Michael fortæller:

‘Jeg har i hele forløbet været glad for at Chili ville fungere som min sparringspartner på udviklingen af forestillingen. Chili er måske den som kendte Dan Turèll bedst og kan om nogen hjælpe os hen mod vores mål med projektet, som er at lave en hyldest til Dan Turèll og hans litterære univers. Nu forestillingen har taget form krydser vi alle nu fingre for at vi har ramt ånden.’

Forestillingen henvender sig til både inkarnerede Onkel Danny kendere og nybegyndere på feltet.

Chili ser frem til premieren

Chili stiller op som kommunalpolitiker for partiet Alternativet i Frederiksberg Kommune til det kommende kommunalvalg. Her er en af Chilis paroler, ud over en stærk miljøbevidsthed, “mere poesi og litteratur ind i folkeskolen”. Så at Teater Malstrøm i Fredericia vælger at kaste sig over Dan Turèlls univers og tilbyder folkeskolerne undervisningsmaterialer og debat omkring forestillingen “Dan Turèll – Jeg holder af hverdagen. Mest af alt holder jeg af hverdagen” passer som fod i hose for Chili.

De medvirkende i Dan Turell
Foto: Teater Malstrøm

Chili besøger Teater Malstrøm i starten af september og vil overvære en gennemspilning af forestillingen. Mest af interesse og opbakning, men også for at give inspiration og input til holdet inden forestillingen skal løbe af staben.

Chili og forhåbentlig også hendes datter Lotus Turèll vil være blandt premieregæsterne den 20. september 2017. Indtil den store dag glæder alle på det lille Fredericianske teater sig til at forløse opgaven, og er både stolte og taknemlige over at have Chilis stor opbakning og engagement.

Faktaboks

Dan Turèll spiller fra 20. september-21. oktober i Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia
Billetter kan købes på billetten.dk