Dan Skjerning blev genvalgt til hovedbestyrelsen på DGI’s årsmøde 14. november. Han er også formand for DGI Sydøstjylland og byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Vejle Kommune.

Han var 14 år, da han første gang blev valgt ind i bestyrelsen i den lokale idrætsforening, Gårslev GF. I 2016 blev han formand for DGI Sydøstjylland, inden han to år senere fik sæde i hovedbestyrelsen i DGI. Nu kan 51-årige Dan Skjerning så fortsætte med at sætte retningen for de 6.400 idrætsforeninger med 1,7 millioner medlemmer i DGI.

På DGI’s årsmøde, der blev afviklet 14. november i Svendborg Idrætscenter, sikrede han sig genvalg til hovedbestyrelsen efter et kampvalg, hvor fire kandidater kæmpede om tre pladser i hovedbestyrelsen.

Vil styrke DGI’s rolle

Dan Skjerning glæder sig til at fortsatte arbejdet med at engagere flest mulige i idræt og motion i idrætsforeningerne, ligesom han ser frem til at arbejdere videre med Bevæg dig for livet, DGI og DIF’s fælles vision om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation.  

Dan Skjerning ønsker også at styrke DGI’s rolle i samfundet.

”Ccorona-perioden har, trods alle de negativer der har været, vist, at DGI har en helt afgørende rolle i samfundet. DGI er en utrolig vigtig spiller i civilsamfundet, og den rolle vil jeg gerne være en del af og styrke fremover,” siger han.

Dan Skjerning har i sine første to år i hovedbestyrelsen blandt andet arbejdet med at forbedre de organisatoriske rammer i DGI.

”Der er masser af ting i støbeskeen, som jeg godt vil videre med. Blandt andet at DGI får nogle gode organisatoriske rammer, så vores organisation arbejder mere helhedsorienteret til gavn for de 6.400 foreninger i hele landet,” siger Dan Skjerning.

Idræt blev døråbner til lokalpolitik

Dan Skjerning er om nogen foreningsmenneske ind til benet. I over ti år var han bestyrelsesmedlem i Gårslev GF, og idræt blev en døråbner til lokalpolitik. Siden 2001 har Dan Skjerning siddet i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet i Vejle, blandt andet som formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Derudover er han næstformand i den lokale brugs og teatermand på 25. år ved Gårslev Amatør Scene. Den første foreningsidræt var fodbold, og siden fyldte både håndbold og volleyball. I dag får han motion med cykling og fitness i Gårslev GF.

Han er uddannet typograf og lærer uden bachelor, og arbejder på et bosted for voksne handicappede. Privat bor Dan Skjerning i Gårslev mellem Vejle og Fredericia sammen med Dorethe. De har sammen 3+2 voksne børn.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer