FC Fredericia indtager førstepladsen forud for søndagens kamp mod Nykøbing FC, hvor anfører Christian Ege er disponibel, men Jonas Dal er i tvivl om han skal spille i midterforsvaret eller på midtbanen.

FC Fredericia var i onsdags i aktion i Sydbank Pokalen, hvor modstanderen var Brabrand, der blev sendt ud med et nederlag på 4-1.

I dag er modstanderen af anden kaliber, når NordicBet Ligaerne-konkurrenterne Nykøbing venter på Monjasa Park.

“Det bliver endnu en test for det her hold, der er så godt på vej. Testen består af, at vi skal spille mod et hold der ligner os selv rigtig meget og gerne vil spille fodbold og er fint sammensat. De har lavet lidt om måden de spiller på med Lars Pleidrup fremme på banen og Jordan i forsvaret igen. Det er et rutineret hold flere steder på banen med Søren Christensen og Lars Pleidrup på banen. På dagen kan de spille blændende, men vi bør slå dem, når vi rammer vores bedste,” siger Jonas Dal.

FC Fredericia er på førstepladsen forud for opgøret, og er nu holdet alle fokuserer på, og holdet som man vil slå, men den situation tager Dal med ro.

“Udsigten fra førstepladsen er rigtig god, og der skal kæmpes hårdt for at bevare førstepladsen i hver kamp, men det er ikke noget vi går meget op i den til den enkelte kamp. Vi går meget op i at vinde kampe uanset placeringen, og vi kigger på Nykøbing med de midler vi har,” forklarer Dal.

Til kampen er FC Fredericia uden karantæneramte Anders Holvad, og det er en bet i bestræbelserne på at vinde mod Nykøbing.

“Holvad er en vigtig spiller for os, men heldigvis har vi gode folk ude på bænken. Om de kan gøre det lige så godt som Anders må vi se, men vi har Christian Ege med igen som går ind og talmæssigt går han ind og dækker fraværet af Holvad, selvom de ikke spiller samme position. Hvordan vi præcis ender med at stille op må vi se,” siger Jonas Dal.

Christian Ege sad senest over mod Roskilde, men i kampene forinden var Ege at finde i midterforsvaret, selvom favoritpositionen for ham er på den centrale midtbane. Det er usikkert hvilken position kaptajnen kommer til at indtage i dagens kamp.

“Spørgsmålet er om det er favoritpisitionen for holdets skyld, at han spiller på midten, men det er vi ved at finde ud af. Derfor er vi ikke helt klar med start 11 endnu, da vi ikke er sikker på hvordan opstillingen skal være. Mathias Johannsen er ved at være klar igen, og er han så langt, at han kan spille, så kan vi godt rykke Ege på midten og så skal vi flytte lidt rundt på positionerne,” siger Jonas Dal.

Sidste søndag spillede FC Fredericia på udebane mod FC Roskilde, og onsdag gik turen til Brabrand. Derfor glæder Dal sig til igen at være tilbage på Monjasa Park.

“Det bliver dejligt. Det prøvede vi også mod Vejle og Viborg, da vi spillede mod Kolding på hjemmebane. Jeg håber, at der kommer 2.000 tilskuere ligesom mod Kolding, og at vi derfor kan blive skubbet fremad på samme måde igen,” slutter Jonas Dal, der sender sine tropper i kamp klokken 14:00.

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/