FC Fredericia gæster i aften Kolding IF i et lokalopgør, der samtidig er et topopgør i NordicBet Ligaen. FC Fredericias cheftræner, Jonas Dal, glæder sig, og ser frem til opgøret, hvor der forventes mange tilskuere på lægterne.

Forud for opgøret mellem Kolding og FC Fredericia har Fredericia AVISEN talt med Jonas Dal, der glæder sig til sæsonens andet lokalopgør mod Kolding.

“Det bliver fedt med et lokalopgør, som har lidt ekstra. Vi kender hinanden på kryds og tværs, og det er lidt en fætter/kusinefest som jeg også sagde før det seneste opgør mod dem. Når kampen først er i gang, er det som alle andre kampe, hvor der er fokus på taktikker mod hinanden, dagsformen og hvad der ellers er af ting, som spiller ind. Det var spændende sidst mod Kolding, hvor det var et vanvittigt resultat med 4-3. Det bliver formentlig spændende og underholdende igen,” siger Dal.

Bliver det lige så underholdende som sidst?

“Det kan jeg ikke love, men hvis vi lukker tre mål ind er det for meget, så lige på det punkt håber jeg det ikke,” siger Dal.

FC Fredericia har i gennemsnit lukket 1,63 mål ind i sæsonen. Kigger man på FC Fredericias kampe i NordicBet Ligaen siden d. 21. august, hvor holdet har spillet syv kampe, er snittet 2,14. Derfor er et af FC Fredericias fokuspunkter også det defensive.

“Vi har selvfølgelig fokus på at lade være med at lukke mål ind, det gør det nemmere at vinde. I øjeblikket har vi også fokus på vores eget spil, der kører godt, og at vi er på førstepladsen, hvilket er fantastisk. Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan blive bedre, og det er ikke kun omkring defensiven. Offensivt skaber vi mange chancer, men vi vil have et større output. I det store hele er jeg tilfreds, men når vi vil udvikle os, kigger vi på hvor vi kan lægge på, og det er blandt andet at undgå og lukke mål ind,” forklarer Dal.

Hvordan bliver det at spille lokalopgøret i Kolding med mange tilskuere på lægterne?

“Forhåbentligt fedt. Da vi mødte Kolding og Vejle tidligere på sæsonen var det fedt med de mange tilskuere, der er kommet og med Red Pride er det en hel utrolig opbaking hver gang. Det bliver fedt, og måske bliver der skruet en decibel eller to op for volumen. Det er altid fedt at præstere i sådan en ramme, hvor der er et inferno af lyd. Vi skal have have en kamp mellem fanklubberne på lyd, så det ser jeg frem til,” udtaler Jonas Dal.

FC Fredericia mangler til opgøret fortsat midtstopperen Mathias Johannsen.

www.handelsbanken.dk/fredericia