I længere tid har der været arbejdet på at finde en fælles legestue til dagplejerne i Ullerup Bæk distriktet. Valget faldt på lokalet, der tidligere har huset Børnehaven Stjernehuset, og onsdag den 13. oktober blev den nye legestue officielt indviet.

Der har været en længere proces med at finde det rette lokale. Det har været et ønske fra forældrerådet og dagplejernes side i nogen tid, og sammen med forvaltningen har der været ledt efter en løsning. Sammen med leder af dagtilbud i Fredericia Kommune, John Nyborg, leder af dagplejen, Birthe Hansen og distriktinstitutionsleder, Randi Bode, været på udgik efter en lokation.

Dagplejerne var ét stort smil. (Foto: AVISEN)

Derfor var onsdag en glædens dag, da legestuen officielt blev indviet med taler, kransekage og bobler.

– Jeg ved, at det ikke er forvaltningen eller børne- og skoleudvalgets skyld, at vi ikke har fået lokaler tidligere. Vi har været rundt og se på mange, mangfoldige og kreative lokaler. Nu er vi landet her, og jeg føler, at vi er landet i paradis. Vi har vores hus med den skønneste have. Huset kan vi indrette som vi vil til aldersgruppen af børn, som kan møde nye venner her og begå sig i større fællesskaber, samtidig med, at de bevarer nærmiljøet i jeres (dagplejernes, red.) hjem. Vi kan lave aktiviteter, der strækker sig over flere uger, da vi kan lade tingene ligge fra gang til gang. De voksne kan give hinanden sparring her, og jeg kan fornemme, at det virkelig er noget, der glæder alle, sagde Birthe Hansen og fortsatte:

– De dygtige konsulenter kan komme her, og give os den nyeste viden. Vi kan afholde de svære samtaler med forældrene her så vi ikke gør det ved spisebordet derhjemme. Flere har allerede givet udtryk for, at det er rart, at man kan gøre det på mere neutral grund. For mig personligt har det været godt at komme “hjem”. Jeg har siddet på Østervold og Savannen, hvor der også er søde mennesker, men hvor jeg har været på telefonen. Nu er jeg her, hvor jeg kan få de nære beskeder tit, og det giver mig noget unikt, forklarede Birthe.

Til stede ved indvielsen var blandt andet John Nyborg (tv) og Ole Steen Hansen (med ryggen til). (Foto: AVISEN)

Formand for børne- og skoleudvalget, Ole Steen Hansen (A), glæder sig over den nye legestue.

– Jeg er stolt over den her løsning. Det er ikke kun et godt rum, men også en god placering. I har været vedholdende og tålmodige. Man er primært i ens eget hjem, men det er givende at komme ud og kunne vende succeser og udfordringer. Jeg forstår godt, at I ikke har kunnet vente længere tid med at komme i gang her, og jeg håber, at det lever op til forventningerne, sagde udvalgsformanden og sluttede:

– Børnene får andre rammer her, og det giver et større perspektiv at se flere børn. Der er fællesspiseplads så man kan sidde med kammeraterne. Det hele er win-win, men skulle I bevæge jer ud, er der ikke langt til eksempelvis Madsby Legepark. Det her rum kommer ingen til at tage fra jer, og I kan nå langt fra den her base. I gør en kæmpe forskel, og politisk har vi anerkendt jer ved at ligestille jer med dagsinsitutionerne.