FC Fredericia tabte søndag 1-2 til Fremad Amager, og i det store hele var det en fin præstation, der burde have givet en sejr, men én ting manglede og det kom derfor til at minde om flere kampe fra den foregående sæson.

Fremad Amager var spillet baglæns ud af Monjasa Park og var på vej retur over Lillebæltsbroen – lige ind til der var spillet 44 minutter og hollandske Sven Blummel snød den fredericianske offsidefælde og scorede til 0-1.

Minuttet senere blev det endnu værre. FC blev fanget langt fremme i banen, og vævre Mathias Gertsen lykkedes ikke med at begå det professionelle frispark, som han forsøgte på. I stedet slap Amager igennem, og nigerianske Samson Iyede scorede sikkert til 0-2 og det gav chokbølger over Monjasa Park.

FC Fredericia havde spillet en flot første halvleg, hvor kombinationerne sad som de skulle, og det eneste, der egentlig manglede var udbyttet i form af mål. Manden, som skulle stå bag målene, sad på tribunen med en mindre lårskade, nemlig Steven Enna.

Det var som at blive slået i gulvet, efter at man ellers havde domineret første omgang og var klar til at sætte det afgørende hug ind i anden omgang. FC Fredericia fortsatte ufortrødent i anden halvleg med at klø på, men det afgørende stød kom ikke.

Man sad med fornemmelsen af, at hvis FC bare fik scoret i rette tid kunne det hele godt vendes på hovedet, men scoringen faldt først i det 93. minut, da Nikolaj Kirk slog til efter et hjørnespark, og der var det for sent. FC Fredericia var slået ud af Monjasa Park på point, og endte med at tabe kampen, som de ellers havde domineret.

Det er historien om FC Fredericia i sidste sæson, hvor de manglede topangriberen til at prikke bolden ind, og hvor man spillede en god omgang fodbold, men ikke fik det udnytte, som spillet ellers berettigede til. Den historie har ikke været gentaget i den her sæson lige indtil i går, hvor FC manglede de forløsende scoringer, som der ellers var chancer nok til at få lavet.

Trods nederlaget, og den bitre følelse dagen derpå, er der noget at arbejde videre med, og det er trods alt bedre for FC Fredericia, at de tabte efter en god kamp end hvis de tabte efter en kamp, hvor intet fungerede.

Der er en masse at tage med fra Amager-kampen for Jonas Dal, og det eneste, som skal forbedres, er skarpheden foran mål. Kommer den, så skal FC Fredericia nok komme tilbage og smage sejrens sødme igen snarest muligt.

https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum