FC Fredericia startede mandag træningen op, og det var dermed dag 1 efter Jesper Sørensens exit i klubben fra fæstningsbyen. I den første uges tid står assistent Morten Dahm Kjærgaard for træningen, og han har lidt nye idéer med fra den nye cheftræner, Jonas Dal.

Morten Kjærgaard og Jonas Dal har allerede haft gang i samarbejdet. De to trænere har været et smut i USA, hvor de deltog på en slags talentspejdertur, som Kjærgaard og Dal samtidig benyttede til at lære hinanden bedre at kende.

“Vi var over på tur Jonas og jeg, og var med på noget der hedder AX Soccer Tours, hvor der var masser af amerikanske fodboldspiller, som var som tryouts. Spillerne viste sig frem for at komme til Europa med det der AX Soccer Tours.  Det gik meget ud på, at de skulle vurderes. Vi vurderede dem, og gav dem lidt feedback derover. Det var en tur for Jonas og jeg, hvor vi lærte hinanden bedre at kende. Vi fik snakket en del om, hvad der skal ske,” siger Kjærgaard til Fredericia AVISEN.

I den første uge af FC Fredericias træning er Jonas Dal ikke til stede grundet hans arbejde på en højskole, som han har travlt med. Morten Kjærgaard står derfor med ansvaret på træningsbanen.

“Det har jeg prøvet før, men det havde selvfølgelig været bedre, hvis han var her. Vi har snakket en del om, hvad der skal ske, og vi kommer til at snakke sammen hver dag i løbet af ugen,” forklarer Morten Kjærgaard, der glæder sig over niveauet i det første træningspas:

“Det forløb rigtig godt. Vi kom i gang med at spille og sikrede en masse fodboldbeælgelser og vænne kroppen til at komme i gang med de her bevælgeslser efter ferien.”

FC Fredericia har i de seneste sæsoner været kendt som et tekniskbetonet hold i en 4-2-3-1 formation, og det er en stil, der vil blive fortsat med.

“Vi kører rigtig mange ting videre fra det der fungerede under Jesper Sørensen. Der er en god stil integreret i spillerne, som nyder det, og det tager vi med. Vi tager også lidt af Jonas’ ideer ind, så det bliver justeret lidt, men det kommer ikke til at være fuldstædig anerledes måde at spille på,” lyder ordene fra Morten Kjærgaard.