Den 1. december 2021 flytter Bjerggeden og Byrotten til Riddergade 11. Det er i kølvandet på overtagelsen af cykelbutikken Bjerggeden og Byrotten, refleksioner hen over et år med corona og lysten til forme videre på det cykelforretningens koncept.

Indehaver Lau Bilde Nielsen nu flytter butik og værksted til Riddergade, der tidligere husede Vester Kopi. Bjerggeden og Byrotten blev etableret 1. maj 1989 af Arne Poulsen.

Der var højt til loftet, skøre indfald og ikke mindst en ekspertise indenfor både bycykler og mountainbikes. Lau blev en del af Bjerggeden og Byrotten 1. januar 2007 og allerede to år efter i december 2009 trådte han ind i ejerskabet som medejer. Der skulle gå 11 år før end Lau Bilde Nielsen tog fast i styret og overtog Bjerggeden og Byrotten som eneejer i december 2020.

– Jeg har ligesom alle andre handlende haft en speciel tid under Coronapandemien og det har givet tid til eftertanke. Mens jeg har stået og skruet i cyklerne og hjulene har drejet rundt, har jeg reflekteret og smagt på mit koncept, det kommer der så en helt ny butik ud af, fortæller Lau Bilde Nielsen.

Bjerggeden og Byrotten flytter i nye lokaler i Riddergade – et sted der passer perfekt til navnet. Når man cykler til højre, rammer man en stigning, der kræver en bjergged og trækker man sin cykel til venstre, kan man flashe sin nye cykel på gågaden som en ægte byrotte. Butikken har et areal på 305 m2 fordelt på stue og første sal.

– De nye lokaler giver helt andre muligheder for et godt værkstedsflow, som vil lette min hverdag. Der bliver plads til mere og bedre udstilling og måske skal jeg have nye kollegaer, siger cykelejeren.

Der vil i forbindelse med flytning være lukket i uge 42, samt udsalg af udvalgte varer i butikken i uge 43, inden der lukkes i hele november, mens flytningen pågår.