Fredericia AVISEN har været på besøg hos Cykel Service, som Kai Jensen har drevet siden 1981. Vi tager en snak om, hvordan det er at drive erbutikken på 37. år og om hvad folk køber op til jul inde hos ham.

Duften af værksted hænger i luften. Jeg parkerede bilen foran indgangen på Venusvej, og kom allerede i julestemning, da jeg så synet af spejdernes juletræer, som sælges lidt til venstre for indgangen.

Kai rendte rundt ude på værkstedet, da jeg kom. Efter kort tid kom han ind i butikken, og spredte om sig med sin vanlige gode karma, der i december er krydret med, at han har nissehue på.

Elcyklerne hos Cykel Service. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Inde i butikken er der et par, der er på udgik efter en elcykel, og Kai fik en god snak med dem om alt lige fra watt til vægt, inden der var tid til den nysgerrige presse.

Jeg startede med at spørge ind til netop elcykler, og om hvornår de for alvor slog igennem

“Det er vel ti år siden, at de for alvor kom frem. Dem satser vi meget på her,” konstaterer Kai.

Da jeg snakkede med Kai, inden han tog sig af kunderne, nævnte jeg, at Fredericia AVISEN har været rundt omkring i byen for at spørge om julegavetrends. Kai har også en trend at spore hos ham.

Det er de mindre ting, som der sælges meget af op til jul. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Alt de små ting, som ikke er så dyre, kommer folk ind efter. Sådan noget som cykelhjelme, cykelsko, cykelstrømper, cykelbukser og ting i den genre er et hit,” fortæller Kai, der også beretter om, at der er cykler at finde i julesalget:

Der sælges flere cykler om sommeren end på denne tid af året. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

“Det er mest de der 12-16″, som vi sælger til deciderede julegaver.”

Kai fortæller også, at det ikke ligefrem er helt højsæson for salg af cykler, men der ryger da cykler afsted dagligt.

“For tiden sælger vi de der 2-3 cykler om dagen, men højsæsonen for cykelsalget er i maj, juni, juli og august, hvor det er varmt udenfor,” udtaler Kai.

Siden 1981 har Kai drevet forretningen, og det noget, som han har tænkt sig at fortsætte med i resten af sit arbejdsliv.

“Ellers var jeg stoppet for længst,” siger Kai med et grin og fortsætter: “Det er det jeg kan, og det er det jeg vil fortsætte med at lave,” lyder det fra Kai Jensen, der er uddannet cykelsmed.

www.eventc.dk