Selv om din bolig tager sig bedst ud om sommeren, kan det sagtens lade sig gøre at sælge et hus eller en ejerlejlighed om vinteren. Du skal bare optræde som ”curling-sælgeren”, der fejer alle forhindringer væk og skaber en rar og imødekommende stemning.

”Sørg for at skabe den gode stemning – på samme måde som hvis du fik gæster. Huset og lejligheden skal vedligeholdes mindst lige så tit som hidtil, og måske endda lidt mere intensivt. Det handler om at give potentielle købere et godt indtryk allerede fra det sekund, de træder ind på flisegangen eller i entreen,” siger Peter Møller fra Estate Fredericia.

Potentielle købere er på markedet efter en ny bolig hele året rundt. Nu, hvor efteråret og vinteren for alvor sætter ind, er det særlig vigtigt at fortsætte med at vedligeholde huset eller lejligheden.

Estate råder sine boligsælgere til at gøre huset, rækkehuset eller landejendommen vinterklar. Udenfor er det vigtigt at rense tagrender og afløb samt give haven et efterårstjek. Slå græsset og plant nogle stedsegrønne planter i krukkerne. Fej de nedfaldne blade og sne væk fra indkørslen og flisegangen og sæt batterier i dørklokken, så den virker.

Byd gæsterne velkommen
Et hus eller en lejlighed, der er til salg, kan hurtigt komme til at virke trist og kold. Specielt, hvis sælgeren er fraflyttet boligen, kan potentielle købere nemt opleve boligen som kedelig og uinspirerende.

Tænk på, hvad du ville gøre for at skabe en imødekommende stemning, hvis du fik gæster. Gør rent en ekstra gang, kom friske blomster i vaserne og luft grundigt ud.

Et koldt og mørkt hus eller lejlighed virker bestemt ikke indbydende, og derfor er det en god idé at tænde for varmen og lyset, både inde og ude. Skru op for varmen i stuen og i kælderen.

”Generelt vil vi råde sælgerne til at lave mindre reparationer og malerarbejde, hvis træ- eller murværket trænger. Energirenovering bør også overvejes. Men den daglige vedligeholdelse og de små ting kan sagtens gøre den store forskel,” siger Peter Møller fra Estate Fredericia.