Fredericia AVISEN blev inviteret på frokost på Cozy, som har fået nyt menukort. Det skulle vi afprøve, og det blev til flere forskellige retter med samme fællesnævner i form af kvalitet og kulinariske oplevelser.

Cozy er en superhyggelig restaurant som har årstiderne som udsigt, om sommeren er der for alvor liv på lystbådehavnen. Denne årstid byder på efteråret, som vi kan betragte gennem de store ruder inde i varmen.

Vi ankommer i regn og sætter os i det bagerste lokale, her er virkeligt hyggeligt. Der er flere spisende denne eftermiddag. Jeanette Christensen kommer med det nye spisekort og der går ikke mange sekunder, før vi sidder og taler om det. Jeg var adresseret til at spise en burger og der er altså virkeligt mange lækre ting på kortet.

Skulle det være en middag for to? Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Spisekortet får samtalen i gang og vi ser en rød tråd i ting, der potentielt kunne fanges i få hundrede meters afstand fra Cozy. Vi kan komme i skoven og vælge kanin eller krondyr. Kaninen kunne i realiteten have løbet her uden for på plænen ned mod sejlklubben, krondyret kunne have endt sine dage i Hannerupskov. Man kunne også hoppe en tur i vandet og smage kulmulen, helstegt rødspætte med jomfruhummeren eller det klassiske stjerneskud.

Den gode udsigt smitter af på humøret. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Det der skulle have været en burger, men tingene stikker lidt af, jeg vil smage kaninen som er en forret. Andreas Dyhrberg Andreasen og Patrick Viborg Andersen vil henholdsvis en tur i skoven og hoppe i vandet.

Confiteret kaninlår en forret fra Cozy. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Den første ret der kommer til bordet Confiteret kaninlår, på en bund af stegte kantareller og urter med portvins balsamico. Det er min forret og den er anrettet smukt med farverige blomster, skindet er sprødt og den gyldne farve matcher kantarellerne. Fordi skindet er helt perfekt stegt leder det næsten tankerne hen på and.

Stjerneskud under kategorien livretter til Sportsredaktøren. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeanette kommer med favnen fuld af tallerkner, den næste er til Patrick som i dag har overrasket os og bestilt stjerneskud. Det er et lidt andet stjerneskud end man kender, stor portion og lækre råvarer sørger for en varieret smagsoplevelse. Der bliver tavshed fra Patrick i mange minutter hvor hans gaffel stikker til højre og venstre. Første lyd der kommer fra ham, er da han ikke kan genkende den lyse trekant på billedet. Retten er med stegt rødspættefilet, dampet souffle, håndpillede rejer, krebsehaler, koldrøget laks, brød og krydret dressing. Det er den dampede souffle som var ny for os alle tre, virkelig dekorativ. Hvad Patrick mente om stjerneskuddet er lige meget, hans tomme tallerken siger det hele.

Skovenes konge til chefredaktøren. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Så var det tid til hofretten til chefredaktøren, de sidste par dage havde jeg meget intens og farverigt fortalt om krondyrenes brunstperiode, nu skulle Andreas så smage på skovenes konge. Her er vi i kategorien fra grillen og det er en krondyrfilet på 180 gram, den serveres med efterårets grønt, fritter og rødvinssauce. Kødet er mørt og lækkert, heldigvis stikker vi gafler over bordet med smagsprøver og den her bøf er helt perfekt.

Burger i særklasse. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jeg er vild med burgere og egentlig også grunden til, at vi sidder her i dag, jeg smiler allerede ved synet af briochebollen. Jeg er nok lidt en burgersnob, men jeg er ikke vild med boller, der kan kradse lidt i ganen.

Denne briochebolle er smurt med chipotlemayonnaise og aioli, der er 200g dansk oksekød, hjertesalat, bagte tomater og smeltet cheddar. Til min glæde er der syltede rødløg, sprød serrano som jeg i første omgang troede var bacon. Der er mild jalapeños på toppen og så kan man vælge mellem to slags fritter, grove eller sweet. Jeg vælger de grove, som er stegt gyldne og sprøde, som de skal være. Det er en helt klar kniv- og gaffelburger, men lad dig ikke narre, den er præcis så saftig og lækker som de gourmetburgere, der bliver serverer i håndmodellen. Man kan tilkøbe en ekstra bøf, men det er slet ikke tilfældet for mig. Den smager så godt, at jeg faktisk kæmper de sidste bidder ned og kapitulerer, det er lang tid siden, jeg er blevet ramt så godt på smagsløgene som tilfældet er med denne Cozyburger.

Ostetallerken fra dessertkortet. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Vi har helt glemt, at vi har en travl hverdag, vores samtaler kommer vidt omkring i de hyggelige rammer, et kort øjeblik har vi glemt, at vi er på arbejde. Det er tid til dessert og jeg springer over. Patrick er kommet tilbage til overfalden, efter han hoppede i Lillebælt med sin fisketallerken og har bestilt chokoladebrownie med is. Andreas har bestilt en tallerken med tre udvalgte unika oste som serveres med smørristet rugbrød og tilbehør.

Der er smil på alles læber, det har været en udsøgt fornøjelse, jeg kunne sagtens forestille mig, hvad en flaske vin og godt selskab ville gøre ved oplevelsen. Ikke at mine kollegaer er dårligt selskab, men her er rammerne til noget helt specielt.

Find Cozy her

https://www.eventc.dk/events/