Fredericia AVISEN besøger lystbådehavnen i Sanddal. Vi skal på COZY og høre om det kommende Le Tour de France-arrangement. Der bliver duft af det franske rustikke landkøkken og røverhistorier fra Touren.

Le Tour de France – Per Hallundbæk & Brian Nygaard

Cozy ligger med udsigt til Lillebælt og lystbåde, som sejler farvandet tyndt, men det bliver de tynde cykeldæk og de historiske fodspor, der skal tales om fra den kendte sportskommentator og tidligere spindoktor for Bjarne Riis, Brian Nygaard. Brian er en legende inden for cykelsporten, hans viden er enorm og der må komme flere spændende historier som ikke har set eller tåler dagens lys, fra hans mange år som følger af det ikoniske franske cykelløb.

tour de france
Der vil komme mange anekdoter om det store cykelløb Tour de France – arkiv foto

Det er ikke Brian Nygaard, der står bag komfuret, men derimod Per Hallundbæk.

Per Hallundbæk har i over 25 år været en del af den danske kokkeelite, og har arbejdet mange år i udlandet, bla. Norge, Schweiz, Spanien og England, og været køkkenchef og direktør på Falsled Kro i 9 år, før han besluttede at blive selvstændig, hvor han nu skriver bøger, rådgiver restauranter og fødevarevirksomheder samt laver sin egen olivenolie i Toscana sammen med Brian Nygaard, som han også har skrevet sin kogebog sammen med.

Per og jeg taler sammen over en kop kaffe og jeg begynder at se billeder inde på nethinden, det er faktisk lige før, at jeg hører Jørgen Leth også. For ifølge Per, så skal vi i menuen helt ud på de små franske landeveje og smage på det franske rustikke landkøkken. Der, hvor man normalt falder lidt hen, når man ser touren og et samlet felt uden udbrud cykle forbi den ene smukke lille landsby efter den anden, det er sådan landligt og rustikt, jeg forestiller mig menuen bliver.

Til menuen vil der blive serveret franske landvine og med de to herrers kendskab til vin, skal der nok blive fundet nogle spændende vine frem.

Den magiske Restaurant Hannerup Skov. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Der er lagt i kakkelovnen til en magisk aften, uanset om man er cykel entusiast eller madelsker, det bliver smukke Restaurant Hannerup Skov som danner rammen om Le Tour de France, prisen er 595,- alt inklusive.

Tre retters menu, vine, røverhistorier om verdens mest kendte cykelløb, hvis du ikke skal lave noget andet den 4. september, så er her en klar anbefaling.

Tilmelding kan gøres her og der bliver plads til 80 personer, når Le Tour de France rykker ind i den klassiske Restaurant Hannerup Skov

Kontakt COZY for mere information.

https://jutlander.dk/om-jutlander-bank/om-os/afdelinger/fredericia